Från de vackra kullarna söder om Florens kommer en stiltypisk Chianti Classico med en kryddig och utvecklad smak som påminner om torkade körsbär, kanel, mörk choklad, kardemumma och pomerans.

Vinet är gjort på Sangiovese, Italiens viktigaste druva, och passar som hand i handske till många av det italienska kökets smaker, inte minst tomatbaserade pastasåser, men också till goda charkuterier och hårdostar.

Artikelnummer: 22328
Pris: 159 kronor
Alkohol: 13%

Pasta med salsiccia och peperoncino

Pasta med salsiccia och peperoncino

En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino. Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter.

Read More

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den här rätten som kallas gatflickans spaghetti. Den trovärdigaste är dock att rätten uppfanns

Read More

Villa-Puccini-Chianti-Classico-RiservaVilla Puccini Chianti Classico Riserva  Från de vackra kullarna söder om Florens kommer en stiltypisk Chianti Classico med en kryddig och utvecklad smak som påminner om torkade körsbär, kanel, mörk choklad, kardemumma och pomerans. Vinet är gjort på Sangiovese, Italiens viktigaste druva, och passar som hand i handske till många av det italienska kökets smaker, inte minst tomatbaserade pastasåser, men också till goda charkuterier och hårdostar. Artikelnummer: 22328Pris: 159 kronorAlkohol: 13%

Gå till Systembolaget

Från de vackra kullarna söder om Florens kommer en stiltypisk Chianti Classico med en kryddig och utvecklad smak som påminner om torkade körsbär, kanel, mörk choklad, kardemumma och pomerans.

Vinet är gjort på Sangiovese, Italiens viktigaste druva, och passar som hand i handske till många av det italienska kökets smaker, inte minst tomatbaserade pastasåser, men också till goda charkuterier och hårdostar.

Artikelnummer: 22328
Pris: 159 kronor
Alkohol: 13%

 

Gå till Systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Bucatini-all-Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina ingredienser. Bucatini all’Amatriciana är kanske det yttersta beviset på det ...

Läs mer

Bistecca-alla-Fiorentina Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 10 – 20 minuter innan du skall grilla. Många kockar menar att detta inte behövs, utan att du kan ...

Läs mer

Saltimbocca-alla-romana

Saltimbocca alla romana

Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Suppli alla romana
Suppli alla romana

Den mest populära gatumaten i Rom är…

spaghetti-al-carbonara
Spaghetti alla Carbonara

Ett klassiskt italienskt recept på…

Fusilli med broccoli och salsiccia
Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten…

Pici Al Ragu Di Agnello

Pici med lammragu är en pastarätt med…