Trattoria Corazza – autentiskt italienskt!
Att hitta autentisk italiensk mat utanför Italien kan vara en utmaning, det gäller att hitta små guldkorn som värdesätter det genuina och kulturen. På Rörstrandsgatan i Stockholm har vi hittat ett sådant guldkorn, Trattoria Corazza!
Denna lilla trattoria ligger i Vasastadens hjärta och beskrivs ibland som ett andra hem för Stockholm-italienare. Pablo och Daniela öppnade dörrarna till restaurangen 2020 efter att de lämnat sina liv i den italienska byn Pordenone. Med sig hade de drömmen om en egen restaurang och mormor Corazzas handskrivna recept.
”En sak jag lärde mig av min mamma från tidig ålder är att det behövs kvalitetsprodukter för att ett recept ska lyckas. Vi letar ständigt efter de färskaste grönsakerna och originalprodukterna som behåller all smak från vårt hem i Italien.” Berättar Pablo.
Den 28 november 2022, ungefär tre år efter att familjen satt sig i bilen till Sverige, fick familjen och trattorian ett pris för deras italienska gästfrihet. Detta pris delas ut av den italienska handelskammaren i Sverige och Ospitalità Italiana all’estero, en organisation som värnar om den italienska kulturen, produkter och traditioner. För att ta emot priset granskas bl.a. restaurangens produkter, vinlista, kompetens samt service och miljö.
”Priset vi fick är ett erkännande av det arbete vi har gjort hittills och en referenspunkt för framtiden. Inte bara kärlek till bordet, utan också den kontinuerliga forskningen och respekten för italienska smaker och tradition.”
Vi besökte familjen på Trattoria Corazza och fick äran att smaka på maten och deras produkter, läs mer om vårt besök och om familjens unika resa HÄR!
Trattoria Corazza – autentiskt italienskt!
Att hitta autentisk italiensk mat utanför Italien kan vara en utmaning, det gäller att hitta små guldkorn som värdesätter det genuina och kulturen. På Rörstrandsgatan i Stockholm har vi hittat ett sådant guldkorn, Trattoria Corazza!
Denna lilla trattoria ligger i Vasastadens hjärta och beskrivs ibland som ett andra hem för Stockholm-italienare. Pablo och Daniela öppnade dörrarna till restaurangen 2020 efter att de lämnat sina liv i den italienska byn Pordenone. Med sig hade de drömmen om en egen restaurang och mormor Corazzas handskrivna recept.
”En sak jag lärde mig av min mamma från tidig ålder är att det behövs kvalitetsprodukter för att ett recept ska lyckas. Vi letar ständigt efter de färskaste grönsakerna och originalprodukterna som behåller all smak från vårt hem i Italien.” Berättar Pablo.
Den 28 november 2022, ungefär tre år efter att familjen satt sig i bilen till Sverige, fick familjen och trattorian ett pris för deras italienska gästfrihet. Detta pris delas ut av den italienska handelskammaren i Sverige och Ospitalità Italiana all’estero, en organisation som värnar om den italienska kulturen, produkter och traditioner. För att ta emot priset granskas bl.a. restaurangens produkter, vinlista, kompetens samt service och miljö.
”Priset vi fick är ett erkännande av det arbete vi har gjort hittills och en referenspunkt för framtiden. Inte bara kärlek till bordet, utan också den kontinuerliga forskningen och respekten för italienska smaker och tradition.”
Vi besökte familjen på Trattoria Corazza och fick äran att smaka på maten och deras produkter, läs mer om vårt besök och om familjens unika resa HÄR!
Fyra fantastiska recept !
Avenotto
Avenotto. Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla denna rätt. Huvudråvaran är havre, som heter ”avena” på italienska. Jag hittade på ett eget italienskt namn till skapelsen:
Pasta con ragú di pollo – kycklingragu
Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött.
Torta Caprese
Just nu,Peter Nordin,Reportage,Desserter
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk och underbar tårta av choklad och mandel. Läs alla desserter på ww.godaitalien.se
Ribollita – bönsoppa från Toscana
Bönsoppa från Toscana. Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet.