Torta sbrisolonaEn härligt krispig mandelkaka från Mantua

  • 100g 00-vetemjöl (ca 1,6dl)
  • 100g fin polenta eller majsmjöl (ca 1,6dl)
  • 1 äggula
  • 100g hela mandlar (ca 1,4dl)
  • 100g osaltat smör
  • 1 medelstor citron
  • 1 vaniljstång eller 1/2 tesked vaniljextrakt
  • 100g strösocker (ca 1,1dl)
  • En nypa salt

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 C och placera ett bakplåtspapper i en 20cm form.

Hacka mandlarna. Blanda mandlarna med resterande torra ingredienser. Se till att blanda väl.

Om du använder vaniljstång: gör ett snitt genom hela stången och skrapa försiktigt ut innehållet.

Addera vanilj, zest från citronen och äggulan. Lägg i smöret och arbeta degen med rena händer. Smula degen till små bitar och lägg i formen.

Grädda i mitten av ugnen i 35-40 min tills den fått en gyllene färg. Låt svalna innan du lossar kakan från formen och serverar!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Bolla Prosecco Extra Dry

Torta sbrisolonaEn härligt krispig mandelkaka från Mantua

  • 100g 00-vetemjöl (ca 1,6dl)
  • 100g fin polenta eller majsmjöl (ca 1,6dl)
  • 1 äggula
  • 100g hela mandlar (ca 1,4dl)
  • 100g osaltat smör
  • 1 medelstor citron
  • 1 vaniljstång eller 1/2 tesked vaniljextrakt
  • 100g strösocker (ca 1,1dl)
  • En nypa salt
Bolla Prosecco Extra Dry

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 C och placera ett bakplåtspapper i en 20cm form.

Hacka mandlarna. Blanda mandlarna med resterande torra ingredienser. Se till att blanda väl.

Om du använder vaniljstång: gör ett snitt genom hela stången och skrapa försiktigt ut innehållet.

Addera vanilj, zest från citronen och äggulan. Lägg i smöret och arbeta degen med rena händer. Smula degen till små bitar och lägg i formen.

Grädda i mitten av ugnen i 35-40 min tills den fått en gyllene färg. Låt svalna innan du lossar kakan från formen och serverar!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

En glädjefylld tradition

En glädjefylld tradition

Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien - och speciellt i min region Marche

Läs mer

Din egen pizzasås

Din egen pizzasås

Vill du göra din egen tomatsås till pizzan? Det är mycket lättare än du tror! Bara tre ingredienser; tomater, salt, olivolja och du behöver inte ens sätta på spisen.

Läs mer

Torrone

Torrone

Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.

Läs mer

Torta-di-nocciola

Torta di nocciola – Hasselnötskaka

Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en matberedare och finhacka blandningen. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandats. Häll över blandningen i en stor skål och ställ åt sidan.

Läs mer