Torta sbrisolonaEn härligt krispig mandelkaka från Mantua

  • 100g 00-vetemjöl (ca 1,6dl)
  • 100g fin polenta eller majsmjöl (ca 1,6dl)
  • 1 äggula
  • 100g hela mandlar (ca 1,4dl)
  • 100g osaltat smör
  • 1 medelstor citron
  • 1 vaniljstång eller 1/2 tesked vaniljextrakt
  • 100g strösocker (ca 1,1dl)
  • En nypa salt

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 C och placera ett bakplåtspapper i en 20cm form.

Hacka mandlarna. Blanda mandlarna med resterande torra ingredienser. Se till att blanda väl.

Om du använder vaniljstång: gör ett snitt genom hela stången och skrapa försiktigt ut innehållet.

Addera vanilj, zest från citronen och äggulan. Lägg i smöret och arbeta degen med rena händer. Smula degen till små bitar och lägg i formen.

Grädda i mitten av ugnen i 35-40 min tills den fått en gyllene färg. Låt svalna innan du lossar kakan från formen och serverar!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Bolla Prosecco Extra Dry

Torta sbrisolonaEn härligt krispig mandelkaka från Mantua

  • 100g 00-vetemjöl (ca 1,6dl)
  • 100g fin polenta eller majsmjöl (ca 1,6dl)
  • 1 äggula
  • 100g hela mandlar (ca 1,4dl)
  • 100g osaltat smör
  • 1 medelstor citron
  • 1 vaniljstång eller 1/2 tesked vaniljextrakt
  • 100g strösocker (ca 1,1dl)
  • En nypa salt
Bolla Prosecco Extra Dry

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 C och placera ett bakplåtspapper i en 20cm form.

Hacka mandlarna. Blanda mandlarna med resterande torra ingredienser. Se till att blanda väl.

Om du använder vaniljstång: gör ett snitt genom hela stången och skrapa försiktigt ut innehållet.

Addera vanilj, zest från citronen och äggulan. Lägg i smöret och arbeta degen med rena händer. Smula degen till små bitar och lägg i formen.

Grädda i mitten av ugnen i 35-40 min tills den fått en gyllene färg. Låt svalna innan du lossar kakan från formen och serverar!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti Pangratatto

Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig ...

Läs mer

Pasta con la mollica

Pasta con la mollica

Pasta med ansjovis, brödsmulor, vitlök och persilja.

Läs mer

Composta di mele con limoncello

Composta di mele con limoncello

En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!

Läs mer

Crostini ricotta fichi

Crostini con ricotta e fichi

Snittar med ricotta, fikon, karamelliserad lök och honung.

Läs mer