Torta Di Mele Al Gelato
Varför serverar vi inte dessert lite oftare även till vardags? En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi aldrig tröttnar på och som både barn och vuxna älskar, avsett om din adress är i Sverige eller Italien!
Ingredienser:
- 150 gr vetemjöl
- 125 gr smör (gärna rumstempererat)
- 2 äpplen
- 2 ägg
- 150 gr strösocker
- 1 ekologisk citron
- 1 tsk bakpulver
Till servering:
- Vaniljglass
- Florsocker
Gör så här:
Skala och skär äpplena i skivor. Lägg dem i en skål och häll över citronsaften för att förhindra att de svartnar.
Vispa smöret med en elvisp, tillsätt sockret och fortsätt vispa till det blandats väl.
Tillsätt äggen, ett i taget, och till sist det siktade mjölet och bakpulver.
Täck en kakform med en diameter på 24 cm med bakplåtspapper. Häll över smeten i formen och jämna till den. Täck hela kakans yta med äppelskivorna och sätt in i en förvärmd ugn vid 180 °C i 30–40 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen, låt den svalna lite innan servering. Strö lite florsocker över varje portion och servera tillsammans med en kula glass. Servera gärna kakan ljummen så att glassen smälter lite och ger en god kontrast mellan varmt och kallt.
Torta Di Mele Al Gelato
Varför serverar vi inte dessert lite oftare även till vardags? En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi aldrig tröttnar på och som både barn och vuxna älskar, avsett om din adress är i Sverige eller Italien!
Ingredienser:
- 150 gr vetemjöl
- 125 gr smör (gärna rumstempererat)
- 2 äpplen
- 2 ägg
- 150 gr strösocker
- 1 ekologisk citron
- 1 tsk bakpulver
Till servering:
- Vaniljglass
- Florsocker
Gör så här:
Skala och skär äpplena i skivor. Lägg dem i en skål och häll över citronsaften för att förhindra att de svartnar.
Vispa smöret med en elvisp, tillsätt sockret och fortsätt vispa till det blandats väl.
Tillsätt äggen, ett i taget, och till sist det siktade mjölet och bakpulver.
Täck en kakform med en diameter på 24 cm med bakplåtspapper. Häll över smeten i formen och jämna till den. Täck hela kakans yta med äppelskivorna och sätt in i en förvärmd ugn vid 180 °C i 30–40 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen, låt den svalna lite innan servering. Strö lite florsocker över varje portion och servera tillsammans med en kula glass. Servera gärna kakan ljummen så att glassen smälter lite och ger en god kontrast mellan varmt och kallt.
Fler italienska desserter !
Millefoglie ai frutti di bosco
En bakelse av krispig smördeg, mjuk vaniljkräm och friska bär.
Baci di Dama
Baci di dama är små eleganta bakverk som är typiska för Piemonte. Formen med två små kupoler av mördeg som sammanfogas med mörk choklad ...
Torta di biscotti e cioccolato
En underbar och krämig italiensk tårta av choklad och mascarpone och en botten av biscotti.
Gelato alla stracciatella
Enkelt recept på en krämig vaniljglass med bitar av choklad från Italien.