Torta di biscotti e cioccolatoItaliensk tårta av choklad och mascarpone
Denna underbara tårta måste stå i kylen över natten. Så var ute i god tid. Jag väger allt, så man säkrar rätt konsistens.
Ingredienser:
Kakbotten
- 175 g italienska biscotti-kakor
- 75 g mjukt smör
Chokladfyllningen:
- 220 g mascarpone, rumstempererad
- 25 g brunt socker (ibland använder vi muscavadosocker)
- 40 g vanligt strösocker
- 95 g mörk choklad 60%
- 75 g vispgrädde
- 7 g maizena-mjöl
Ganache:
- 60 g mörk choklad i små bitar 70%
- 65 g vispgrädde
Servering:
- 3 msk kakao
- 1 msk florsocker
- 2 dl grädde
- 1 knivsudd äkta vaniljsocker
Gör så här:
Kakbotten:
Sätt ugnen på 155°.
Mixa kakor och smör i matberedaren tills du får en konsistens som fuktig sand. Tryck ut i en springform klädd i bakplåtspapper, som när du gör en klassisk cheesecake. Baka 10 minuter och låt svalna på köksbänken.
Chokladfyllningen:
Mixa samman allt socker med mascarponen i matberedaren till en slät massa. Smält chokladen med grädden över vattenbad och sikta i mjölet i chokladblandningen. Blanda. Tillsätt chokladsmeten i matberedaren och mixa till slät massa. Häll allt i springformen och baka 15-18 minuter. Konsistensen skall vara litet svajig i mitten och fastare längs kanterna. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar med öppen ugnslucka i ca 60 minuter. Ställ i kyl över natten för att kallna helt.
Ganache:
Lägg chokladen i bunke. Koka upp grädden och slå över chokladen. Låt allt smälta till en glansig kräm. Bred ut över tårtans yta. Låt svalna.
Servering:
Sikta generöst tårtan med kakao. Vispa grädden luftig med mjuka toppar. Tillsätt florsockret och blanda.
Låt tårtan bli rumsvarm 60 minuter innan servering. Skär fina biter och servera med grädden.
Torta di biscotti e cioccolatoItaliensk tårta av choklad och mascarpone
Denna underbara tårta måste stå i kylen över natten. Så var ute i god tid. Jag väger allt, så man säkrar rätt konsistens.
Ingredienser:
Kakbotten
- 175 g italienska biscotti-kakor
- 75 g mjukt smör
Chokladfyllningen:
- 220 g mascarpone, rumstempererad
- 25 g brunt socker (ibland använder vi muscavadosocker)
- 40 g vanligt strösocker
- 95 g mörk choklad 60%
- 75 g vispgrädde
- 7 g maizena-mjöl
Ganache:
- 60 g mörk choklad i små bitar 70%
- 65 g vispgrädde
Servering:
- 3 msk kakao
- 1 msk florsocker
- 2 dl grädde
- 1 knivsudd äkta vaniljsocker
Gör så här:
Kakbotten:
Sätt ugnen på 155°.
Mixa kakor och smör i matberedaren tills du får en konsistens som fuktig sand. Tryck ut i en springform klädd i bakplåtspapper, som när du gör en klassisk cheesecake. Baka 10 minuter och låt svalna på köksbänken.
Chokladfyllningen:
Mixa samman allt socker med mascarponen i matberedaren till en slät massa. Smält chokladen med grädden över vattenbad och sikta i mjölet i chokladblandningen. Blanda. Tillsätt chokladsmeten i matberedaren och mixa till slät massa. Häll allt i springformen och baka 15-18 minuter. Konsistensen skall vara litet svajig i mitten och fastare längs kanterna. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar med öppen ugnslucka i ca 60 minuter. Ställ i kyl över natten för att kallna helt.
Ganache:
Lägg chokladen i bunke. Koka upp grädden och slå över chokladen. Låt allt smälta till en glansig kräm. Bred ut över tårtans yta. Låt svalna.
Servering:
Sikta generöst tårtan med kakao. Vispa grädden luftig med mjuka toppar. Tillsätt florsockret och blanda.
Låt tårtan bli rumsvarm 60 minuter innan servering. Skär fina biter och servera med grädden.
Mer av Peter Nordin !
Peter Nordins Tiramisù
Desserter,Vi Gillar,Peter Nordin
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.
Fettuccine Alfredo
Enkel, krämig och utsökt pastarätt från italien. Detta är Peter Nordins recept på rätten.
Piccata Nordini
Dessa köttbullar alla ’piccata’ får konsistensen som en paté. Börja med att samla alla ingredienser till receptet på köksbänken. Hacka ...
Längtan efter Italien
Längtan efter Italien. Just nu kan vi mest längta efter Italien, då Covid-19 sätter sina klor landets invånare ...
Mer av Peter Nordin !
Ossobuco di Pollo
Börja med kycklingen. Salta och peppra alla låren på båda sidor och vänd i mjöl. Stek i olivolja i en stor stekpanna i 4–5 minuter gyllene ...
Spiedini di pollo alla Carbonara alla griglia
Italienska kycklingspett med smak av Carbonara, recept av Peter Nordin