Tomas Bacoccoli släpper ny bok - EtruskenFörsta delen i serien tryffeljägarna
Vissa saker kan man bara göra i Italien
Det har blivit möjligt att laga riktig italiensk mat utanför Italien. Så var det inte förut. Nästan alla råvaror finns nu och även om vattnet i kranen faktiskt smakar annorlunda så blir italiensk mat god även i Sverige nuförtiden.
Mycket av Italien kan återskapas utanför landets gränser, men inte den här boken. Jag hade aldrig kunnat skriva Etrusken om jag inte bott här. Inte bara för att jag ibland tar en kaffe med den världsberömde åklagaren som hade hand om fallet Monstret i Florens. Inte ens för att jag kunnat hänga med Amanda Knox underbara fängelsepräst. Eller ta en promenad i parken med hennes fångvaktare, som vill vara anonym.
Nej, jag pratar om vardagen.
Att gå genom en stad som byggdes av etruskerna, sitta och skriva på diverse barer, restauranger och fotbollsläktare, höra konspirationsteorierna om hemliga sällskap och Italiens största true crime-gåtor. Att se baristan skämta med kunderna medan han skär en lövtunn skiva mortadella och häller upp ett krispigt vitt vin. Klockan tio på morgonen. Doften av kaffe och en nybakt cornetto. Och morgondimman i olivlundarna. De gamla gubbarna, korvarna och all den lokala maten. För att inte tala om när jag då och då stöter ihop med riktiga tryffelgangsters och stora vildsvin mitt på ljusan dan.
För det var så Etrusken och hela denna serie, Tryffeljägarna, föddes. Genom att jag bodde mitt i allt detta, i Italien.
Det är en hel värld jag skapat, som jag lever i. Och som jag ändå längtar till varje dag. Karaktärerna och landskapet. Men också all mat, historia och kultur.
Så från mig till dig, direkt från Umbriens våldsamma natur, det här är Etrusken
Beställ boken HÄR!
Tomas Bacoccoli släpper ny bok - EtruskenFörsta delen i serien tryffeljägarna
Vissa saker kan man bara göra i Italien
Det har blivit möjligt att laga riktig italiensk mat utanför Italien. Så var det inte förut. Nästan alla råvaror finns nu och även om vattnet i kranen faktiskt smakar annorlunda så blir italiensk mat god även i Sverige nuförtiden.
Mycket av Italien kan återskapas utanför landets gränser, men inte den här boken. Jag hade aldrig kunnat skriva Etrusken om jag inte bott här. Inte bara för att jag ibland tar en kaffe med den världsberömde åklagaren som hade hand om fallet Monstret i Florens. Inte ens för att jag kunnat hänga med Amanda Knox underbara fängelsepräst. Eller ta en promenad i parken med hennes fångvaktare, som vill vara anonym.
Nej, jag pratar om vardagen.
Att gå genom en stad som byggdes av etruskerna, sitta och skriva på diverse barer, restauranger och fotbollsläktare, höra konspirationsteorierna om hemliga sällskap och Italiens största true crime-gåtor. Att se baristan skämta med kunderna medan han skär en lövtunn skiva mortadella och häller upp ett krispigt vitt vin. Klockan tio på morgonen. Doften av kaffe och en nybakt cornetto. Och morgondimman i olivlundarna. De gamla gubbarna, korvarna och all den lokala maten. För att inte tala om när jag då och då stöter ihop med riktiga tryffelgangsters och stora vildsvin mitt på ljusan dan.
För det var så Etrusken och hela denna serie, Tryffeljägarna, föddes. Genom att jag bodde mitt i allt detta, i Italien.
Det är en hel värld jag skapat, som jag lever i. Och som jag ändå längtar till varje dag. Karaktärerna och landskapet. Men också all mat, historia och kultur.
Så från mig till dig, direkt från Umbriens våldsamma natur, det här är Etrusken
Beställ boken HÄR!
Fyra fantastiska recept !
Bucatini all’Amatriciana
Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina ingredienser. Bucatini all’Amatriciana är kanske det yttersta beviset på det ...
Frozen Negroni
Frozen Negroni är en slushig variant av den populära klassikern Negroni. Förutom de vanliga ingredienserna gin, vermouth och bitter ...
Salsa tonnato
Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är fylligare och helt enkelt godare än de traditionella tonnato-såserna. Denna kräm...