Foto: Torbjörn Palmberg
To beef or not to beef
Om du älskar italiensk mat i allmänhet och kött i synnerhet så får du inte missa ett besök på Antica Macelleria Cecchini och den ”ofrivillige” slaktaren Dario Cecchini i byn Panzano mitt i Chianti. Den numera legendariske och världsberömda slaktaren ville egentligen lämna byn bli veterinär men ödet ville annorlunda och han återvände till familjeföretaget efter några år för att följa i tidigare generationers spår. Men man kan säga att han har lyckats att kombinera både yrkena då djuren måste må bra för att ge ett bra kött. Genom att tillaga och äta alla delar på djuret och inte bara utvalda delar menar Dario att vi visar det den respekt det förtjänar.
Att handla på Antica Macelleria Cecchini är en fantastisk upplevelse som kan och ska ta tid. Medan du väntar i butiken bjuds du på vin, bröd och salumi – allt ackompanjerat av musik och Darios anekdoter. Har du tur så kanske han reciterar Dante eller bjuder sin legendariska slogan ”to beef or not to beef”!
Dario lyckades inte lämna byn för att se världen, men istället har han med sin passion och kunskap skapat ett slakteri som tagit hela världen till byn!
Marco Colicchio Cinquanta Filari
Rom med regionen Latium fanns tidigare knappt på vinkartan,…
Poggio le Volpi Roma Rosso
Vin har såklart odlats på kullarna utanför Rom i tusentals…
Fyra fantastiska recept !
Varm bruschetta med burrata och tomat
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto. Detta är en varm variant som passar perfekt som...
Pinsa Romana med päron, gorgonzola och valnötter
Vit pizza i långpanna med päron, gorgonzola och valnötter - Enkel och utsökt Pinsa från Lazio.
Lombata di vitello
Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.
Spaghetti allo scoglio
Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det italienska kökets verkliga klassiker. Blåmusslor, vongole, scampi, bläckfisk, tomat...