Tanti auguri Roma!

Idag gratulerar vi den eviga staden Rom som fyller hela 2774 år. Enligt legenden grundades staden den 21 april 753 f.Kr. av Romulus, den ene av de två bröderna Romulus och Remus, som blev uppfödda av en varghona och har blivit en symbol för staden. Tanti auguri Roma!

 

Vi kommer ner och firar så fort det blir möjligt, men idag får vi nöja oss med att höja ett glas Frascati och säga ”Tanti auguri di buon compleanno”!

 

Läs också:
Turin – värt ett besök!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Tanti auguri Roma!

Idag gratulerar vi den eviga staden Rom som fyller hela 2774 år. Enligt legenden grundades staden den 21 april 753 f.Kr. av Romulus, den ene av de två bröderna Romulus och Remus, som blev uppfödda av en varghona och har blivit en symbol för staden. Tanti auguri Roma!

Vi kommer ner och firar så fort det blir möjligt, men idag får vi nöja oss med att höja ett glas Frascati och säga ”Tanti auguri di buon compleanno”!

 

Läs också:
Turin – värt ett besök!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Saltimbocca-alla-romana

Saltimbocca alla romana

Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.

Läs mer

Contessa

Contessa

En lite friskare och enklare variant av Negroni - I en Contessa byts Campari ut mot den lättare Aperolen (eller liknande) och torr vermouth..

Läs mer

Insalata Siciliana di Arance

Insalata Siciliana di Arance

Fräsch sallad på apelsin, fänkål och oliver.

Läs mer

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.

Läs mer