Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade pastarätterna som förknippas med Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver själva pastan: guanciale, pecorinoost och peppar. Och nej, vill du laga den äkta versionen så funkar det inte byta guanciale med bacon eller pecorino med parmigiano! Spaghetti alla Gricia – Lättlagat, smakrikt och framförallt buonissimo.


Ingredienser till Spaghetti alla Gricia:

  • 320 g spaghetti
  • 80 g guanciale
  • 40 g pecorino romano
  • salt
  • svartpeppar

 

Gör så här:
Koka pastan al dente i rikligt med välsaltat vatten.

Ta eventuellt bort den hårda kanten från guancialen och skär det tvärs över i mindre bitar. Se till att varje fläskbit har både fett och magert kött. Bryn dem i en het panna tills fettet har smält och fläsket har blivit knaprigt.

Tillsätt spaghettin i pannan tillsammans med riven pecorino och nymalen svartpeppar. Tillsätt eventuellt lite av kokvattnet och blanda väl så. Smaka av med salt och peppar efter behag.

Servera med lite mer pecorinoost och nymalen svartpeppar.

Enkelt och gott – smaklig måltid! Buon appetito!

Källa: Bon Appetit.

 

Du kanske också är intresserad av att läsa:

Recept på Spaghetti Carbonara

Fler recept på pasta

Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade pastarätterna som förknippas med Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver själva pastan: guanciale, pecorinoost och peppar. Och nej, vill du laga den äkta versionen så funkar det inte byta guanciale med bacon eller pecorino med parmigiano! Spaghetti alla Gricia – Lättlagat, smakrikt och framförallt buonissimo.

Ingredienser till Spaghetti alla Gricia:

  • 320 g spaghetti
  • 80 g guanciale
  • 40 g pecorino romano
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:
Koka pastan al dente i rikligt med välsaltat vatten.

Ta eventuellt bort den hårda kanten från guancialen och skär det tvärs över i mindre bitar. Se till att varje fläskbit har både fett och magert kött. Bryn dem i en het panna tills fettet har smält och fläsket har blivit knaprigt.

Tillsätt spaghettin i pannan tillsammans med riven pecorino och nymalen svartpeppar. Tillsätt eventuellt lite av kokvattnet och blanda väl så. Smaka av med salt och peppar efter behag.

Servera med lite mer pecorinoost och nymalen svartpeppar.

Enkelt och gott – smaklig måltid! Buon appetito!

Källa: Bon Appetit.

 

Du kanske också är intresserad av att läsa:

Recept på Spaghetti Carbonara

Fler recept på pasta

Fyra fantastiska recept !

Soppa på linser från Castelluccio

Soppa på linser från Castelluccio

Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino, till gästers och familjens stora glädje. Från början en klassisk ”cucina povera primo”.

Läs mer

Potatisgnocchi med bräserat kött

Potatisgnocchi med bräserat kött

Gnocchi con brasato är ett smakrikt recept på en gryta med gnocchi, ett recept direkt från Italien ...

Läs mer

Bucatini-all-Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina ingredienser. Bucatini all’Amatriciana är kanske det yttersta beviset på det ...

Läs mer

Spaghetti al Rancetto

Spaghetti al Rancetto

En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...

Läs mer