Spaghetti al Cacio e PepeSpaghetti med ost och peppar från Lazio

Ingredienser:

  • 400 g spaghetti
  • Salt
  • 100 g nyriven pecorino (helst romano)
  • 1 tsk svartpepparkorn, krossade i mortel eller grovmalda

 

Gör såhär:

Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet. Blanda pastan med kokvatten, riven ost och peppar. Blanda väl och servera genast.

 

Läs också:

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Puttanesca

Penne alla Vodka

Spaghetti al Cacio e PepeSpaghetti med ost och peppar från Lazio

Ingredienser:

  • 400 g spaghetti
  • Salt
  • 100 g nyriven pecorino (helst romano)
  • 1 tsk svartpepparkorn, krossade i mortel eller grovmalda

Gör Spaghetti al cacio e pepe såhär:

Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet. Blanda pastan med kokvatten, riven ost och peppar. Blanda väl och servera genast.

 

Läs också:

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Puttanesca

Penne alla Vodka

Fyra fantastiska recept !

Bruschetta

Bruschetta

Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien  som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Den består av grillat bröd med vitlök

Läs mer

Ravioli från Liguria

Ravioli från Liguria

Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten där du knäcker äggen. För ihop mjölet och äggen försiktigt med fingrarna, och knåda sedan degen tills den är smidig.

Läs mer

Estate crudele (Cruel summer)

Estate crudele (Cruel summer)

Sött, syrligt salt och somrigt! En fräsch drink på tequila, limoncello, grapefrukt och lime.

Läs mer

Enkel-pasta-med-sommartryffel

Enkel pasta med sommartryffel

Ett utsökt recept av vår skribent Tomas Bacoccoli på en pastarätt med tryffel...

Läs mer