Spaghetti Al AcciugheSpaghetti med sardeller, vitlök & pinjenötter
En tallrik spaghetti med en sås av sardeller är en av de enklaste och samtidigt godaste pastarätterna du kan äta en varm sommardag då kroppen behöver salt. En hälsning från havet! Se det här som ett grundrecept – den här rätten går att variera på många sätt; du kan addera ströbröd, rivet apelsinskal, körsbärstomater med mera. Gillar du inte chili eller pinjenötter så skippar du det.
Ingredienser:
- 4 portioner spaghetti
- 30 gr sardeller i olja (avrunnen vikt)
- 2 – 2 ½ msk tomatpuré
- 30 gr pinjenötter
- 1 vitlöksklyfta
- 1 färsk chili
- 1 knippa (efter smak) persilja
- Extra virgin olivolja efter smak
Gör så här:
Lägg undan 1/3 av sardellerna och 1/3 av pinjenötterna. Lägg resten på en skärbräda tillsammans med persiljan, vitlöken och chilin och hacka allt fint tills du har fått en homogen blandning.
Hetta upp oljan i en stor panna, tillsätt resterande sardeller och låt dem smälta på medelvärme. När sardellerna har smält, tillsätt tomatpurén tillsammans med lite hett vatten, och strax efter sardellhacket. Låt puttra i ca 5 minuter så att smakerna blandas. Under tiden kokar du spaghettin al dente.
Häll av spaghettin och lägg över den i pannan med såsen. Blanda allt väl i en minut och tillsätt lite av pastans kokvatten om det behövs. Garnera rätten med resterande pinjenötter och servera genast! BUON APPETITO!
Spaghetti Al AcciugheSpaghetti med sardeller, vitlök & pinjenötter
En tallrik spaghetti med en sås av sardeller är en av de enklaste och samtidigt godaste pastarätterna du kan äta en varm sommardag då kroppen behöver salt. En hälsning från havet! Se det här som ett grundrecept – den här rätten går att variera på många sätt; du kan addera ströbröd, rivet apelsinskal, körsbärstomater med mera. Gillar du inte chili eller pinjenötter så skippar du det.
Ingredienser:
- 4 portioner spaghetti
- 30 gr sardeller i olja (avrunnen vikt)
- 2 – 2 ½ msk tomatpuré
- 30 gr pinjenötter
- 1 vitlöksklyfta
- 1 färsk chili
- 1 knippa (efter smak) persilja
- Extra virgin olivolja efter smak
Gör så här:
Lägg undan 1/3 av sardellerna och 1/3 av pinjenötterna. Lägg resten på en skärbräda tillsammans med persiljan, vitlöken och chilin och hacka allt fint tills du har fått en homogen blandning.
Hetta upp oljan i en stor panna, tillsätt resterande sardeller och låt dem smälta på medelvärme. När sardellerna har smält, tillsätt tomatpurén tillsammans med lite hett vatten, och strax efter sardellhacket. Låt puttra i ca 5 minuter så att smakerna blandas. Under tiden kokar du spaghettin al dente.
Häll av spaghettin och lägg över den i pannan med såsen. Blanda allt väl i en minut och tillsätt lite av pastans kokvatten om det behövs. Garnera rätten med resterande pinjenötter och servera genast! BUON APPETITO!
Fyra fantastiska recept !
Stracotto
Stracotto betyder egentligen överkokt, vilket stämmer då denna gryta skall koka länge.
Composta di mele con limoncello
En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!
Ravioli med ricotta lök och salvia
Pasta,Peter Nordin,Vegetariskt
Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i salvia från trädgården med varmt smör och nyriven parmesan...
Linguine con asparagi e limone
Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna.