Spaghetti aglio olio e peperoncinoPasta med vitlök och chilipeppar
En mycket snabblagad italiensk pastarätt som är en perfekt middag en ljummen vår- eller försommarkväll. Här kommer ett recept på en äkta italiensk pastarätt!
Ingredienser Spaghetti aglio olio:
- 4 portioner spaghetti
- 3 – 5 vitlöksklyftor efter smak
- 1 – 2 färsk röd chili efter smak
- Olivolja av hög kvalitet
- Ev. hackad persilja
- Ev. rostade brödsmulor
Gör så här:
Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär även chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna, tillsätt vitlök och chilipeppar. Bryn dem sedan på mycket låg värme, så att de inte blir brända. Koka sedan pastan al dente i väl saltat vatten.
Ta upp den färdiga pastan och vänd ner i pannan tillsammans med lite av kokvattnet för att behålla stärkelsen i pastan (det blir dessutom en tydligare pastasmak). Rör om ordentligt för att blanda smakerna. Den som vill kan också toppa med hackad persilja och/eller rostade brödsmulor efter behag. Servera tillslut rykande varmt till ett gott glas vin!
Njut nu av din Spaghetti aglio olio!
Buon appetito!
Läs också:
Spaghetti aglio olio e peperoncinoPasta med vitlök och chilipeppar
En mycket snabblagad italiensk pastarätt som är en perfekt middag en ljummen vår- eller försommarkväll. Här kommer ett recept på en äkta italiensk pastarätt!
Ingredienser Spaghetti aglio olio:
- 4 portioner spaghetti
- 3 – 5 vitlöksklyftor efter smak
- 1 – 2 färsk röd chili efter smak
- Olivolja av hög kvalitet
- Ev. hackad persilja
- Ev. rostade brödsmulor
Gör så här:
Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär även chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna, tillsätt vitlök och chilipeppar. Bryn dem sedan på mycket låg värme, så att de inte blir brända.
Koka sedan pastan al dente i väl saltat vatten. Ta upp den färdiga pastan och vänd ner i pannan tillsammans med lite av kokvattnet för att behålla stärkelsen i pastan (det blir dessutom en tydligare pastasmak). Rör om ordentligt för att blanda smakerna. Den som vill kan också toppa med hackad persilja och/eller rostade brödsmulor efter behag. Servera tillslut rykande varmt till ett gott glas vin! Njut nu av din Spaghetti aglio olio!
Buon appetito!
Läs också:
Recept på pasta
Vegetariska recept
Fyra fantastiska recept !
Stracotto
Stracotto betyder egentligen överkokt, vilket stämmer då denna gryta skall koka länge.
Insalata pomodori e stracciatella
Fräsch sallad med ugnsrostade söta tomater, krämig stracciatella och krispig pistage. Perfekt att servera som en antipasti eller....
Funghi porcini alla crema
Gräddstuvad karljohanssvamp är ett lyxigt tillbehör som är enkelt att förbereda, allt du behöver är ...
Saffranspannacotta
En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna...