SemifreddoItaliensk parfait
Namnet betyder “halvfryst” och det är en klassisk italiensk glassdessert som inte kräver någon glassmaskin och därför är otroligt lättlagad och mycket praktisk att servera om man är många runt bordet. Frys den i rak sockerkaksform, så är det lätt att skära snygga skivor och lägga upp med valfria tillbehör.
Det här är ett grundrecept som är otroligt lätt att variera genom att tillsätta olika frukter, nötter, choklad med mera både i glassmeten och som tillbehör. Låt fantasin flöda så kan du utifrån de här enkla stegen skapa din alldeles egen favoritdessert!
Ingredienser:
- 3 ägg
- 1 vaniljstång
- 1,5 dl socker
- 4 dl grädde
Gör så här:
Tag fram en kakform eller 4 portionsformar. Skilj gulor och vitor. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna i en skål med äggulorna. Tillsätt sockret och vispa tills smeten ljusnar.
Vispa äggvitorna med lite salt tills de bildar fasta toppar. Vispa grädden till mjuka toppar.
Vänd också ner grädden och äggvitan i ägguleblandningen. Diska vispstavarna noga mellan de olika momenten. Tänk på att ta fram alla ingredienser från början och laga så snabbt som möjligt för att semifreddon ska behålla sin luftighet.
Häll över smeten i en form eller portionsglas som tål att stå i frysen. Täck med plastfolie och frys 3 – 4 timmar.
Några idéer till fyllning och/eller garnering:
- hackade nötter som t.ex. mandlar, valnötter eller pistagenötter.
- Krossade kakor, maränger eller mandelskorpor.
- Grovhackad eller riven choklad.
- Några msk sylt, mosade eller färska bär som jordgubbar, hallon, björnbär eller blåbär.
- Hackad torkad frukt som t.ex. fikon eller aprikoser.
BUONISSIMO!
SemifreddoItaliensk parfait
Namnet betyder “halvfryst” och det är en klassisk italiensk glassdessert som inte kräver någon glassmaskin och därför är otroligt lättlagad och mycket praktisk att servera om man är många runt bordet. Frys den i rak sockerkaksform, så är det lätt att skära snygga skivor och lägga upp med valfria tillbehör.
Det här är ett grundrecept som är otroligt lätt att variera genom att tillsätta olika frukter, nötter, choklad med mera både i glassmeten och som tillbehör. Låt fantasin flöda så kan du utifrån de här enkla stegen skapa din alldeles egen favoritdessert!
Ingredienser:
- 3 ägg
- 1 vaniljstång
- 1,5 dl socker
- 4 dl grädde
Gör så här:
Tag fram en kakform eller 4 portionsformar. Skilj gulor och vitor. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna i en skål med äggulorna. Tillsätt sockret och vispa tills smeten ljusnar.
Vispa äggvitorna med lite salt tills de bildar fasta toppar. Vispa grädden till mjuka toppar.
Vänd också ner grädden och äggvitan i ägguleblandningen. Diska vispstavarna noga mellan de olika momenten. Tänk på att ta fram alla ingredienser från början och laga så snabbt som möjligt för att semifreddon ska behålla sin luftighet.
Häll över smeten i en form eller portionsglas som tål att stå i frysen. Täck med plastfolie och frys 3 – 4 timmar.
Några idéer till fyllning och/eller garnering:
- hackade nötter som t.ex. mandlar, valnötter eller pistagenötter.
- Krossade kakor, maränger eller mandelskorpor.
- Grovhackad eller riven choklad.
- Några msk sylt, mosade eller färska bär som jordgubbar, hallon, björnbär eller blåbär.
- Hackad torkad frukt som t.ex. fikon eller aprikoser.
BUONISSIMO!
Fler italienska desserter !
Bruttiboni
En traditionell italiensk kaka med krispig maräng och rostade hasselnötter.
Torta Caprese
Peter Nordin,Reportage,Desserter,Just nu
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk och underbar tårta av choklad och mandel. Läs alla desserter på ww.godaitalien.se
Tortino di cioccolato con cuore fondente
Chokladfondant är en lyxig och smakrik efterrätt med en djup smak av choklad. Servera som den är eller med din favorit-gelato...
Tiramisú med pepparkakor och rom
Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!