Salsa tonnato

Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är fylligare och helt enkelt godare än de traditionella tonnato-såserna. Denna kräm, typ majonnäs är underbar till rostbiff av ljus fin kalv. Passar underbart till min piccata.

Servera med Piccata

 

Ingredienser:

  • 2 äggulor
  • 3 msk citronjuice
  • 2 msk kaprisvätska
  • 1 msk soja Kikoman helst den söta varianten
  • 5–7 droppar tabasco
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • 1–2 dl matolja + extra så majonnäsen blir rätt konsistens
  • 150 g tonfisk i olja av bästa kvalitet, från Sicilien
  • 8 sardellfiléer fint hackade i olja av bästa kvalitet
  • 4 msk kapris (Pantelleria)
  • ½ citron, finrivet skal
  • 2 msk riven parmesan
  • salt och peppar

 

Gör så här:
Först skall vi göra en majonnäs. Jag gör denna sås i en blender. Lägg äggulorna, citronjuicen, kaprisvätskan, sojan, tabascon och dijonsenapen i blendern. Starta på lägsta möjliga hastighet. Låt allt blandas samman. Slå samman all olja i ett litermått och tillsätt olja sakta i fin stråle så du skapar en emulsion.

Tillsätt övriga ingredienser och öka hastigheten. Mixa så allt blir helt homogent och slätt. För att få en elegant konsistens brukar jag passera såsen genom fin sil.

Smaka av med salt och peppar. Kanske du vill tillsätta extra syra, mer citronjuice? Jag vill gärna att min tonnatosås är tjock och krämig. Kanske du behöver tillsätta extra matolja så såsen tjocknar extra. Låt stå i kylen över natten så alla ingredienser smälter samman.

Tips. Du kan också använda två löskokta ägg, 3–4 min och använda dessa i stället för äggulorna, på så vis blir såsen mer hållbar i kylen.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Salsa tonnato

Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är fylligare och helt enkelt godare än de traditionella tonnato-såserna. Denna kräm, typ majonnäs är underbar till rostbiff av ljus fin kalv. Passar underbart till min piccata.

Servera med Piccata

Ingredienser:

  • 2 äggulor
  • 3 msk citronjuice
  • 2 msk kaprisvätska
  • 1 msk soja Kikoman helst den söta varianten
  • 5–7 droppar tabasco
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • 1–2 dl matolja + extra så majonnäsen blir rätt konsistens
  • 150 g tonfisk i olja av bästa kvalitet, från Sicilien
  • 8 sardellfiléer fint hackade i olja av bästa kvalitet
  • 4 msk kapris (Pantelleria)
  • ½ citron, finrivet skal
  • 2 msk riven parmesan
  • salt och peppar

Gör så här:
Först skall vi göra en majonnäs. Jag gör denna sås i en blender. Lägg äggulorna, citronjuicen, kaprisvätskan, sojan, tabascon och dijonsenapen i blendern. Starta på lägsta möjliga hastighet. Låt allt blandas samman. Slå samman all olja i ett litermått och tillsätt olja sakta i fin stråle så du skapar en emulsion.

Tillsätt övriga ingredienser och öka hastigheten. Mixa så allt blir helt homogent och slätt. För att få en elegant konsistens brukar jag passera såsen genom fin sil.

Smaka av med salt och peppar. Kanske du vill tillsätta extra syra, mer citronjuice? Jag vill gärna att min tonnatosås är tjock och krämig. Kanske du behöver tillsätta extra matolja så såsen tjocknar extra. Låt stå i kylen över natten så alla ingredienser smälter samman.

Tips. Du kan också använda två löskokta ägg, 3–4 min och använda dessa i stället för äggulorna, på så vis blir såsen mer hållbar i kylen.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Tiramisù-klassisk-italiensk

Tiramisù – klassisk italiensk

Tiramisù är en klassiker inom den italienska kokkonsten, men den berömda desserten har faktiskt inte mer än knappt 50 år på nacken. Tiramisùn kom till världen, då en liten pojke blev sjuk och inte ville äta, inte ens den söta desserten zabaglione

Läs mer

Torta-di-biscotti-e-cioccolato

Torta di biscotti e cioccolato

En underbar och krämig italiensk tårta av choklad och mascarpone och en botten av biscotti.

Läs mer

Fusilli con pesto invernale

Fusilli con pesto invernale

Uttrycksfull och välsmakande - så kan man definiera den här pastan med en rik mer vintrig variant av pesto baserad på soltorkade tomater...

Läs mer

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata

Läs mer