Saffranspannacotta

Pannacotta är en supergod och klassisk dessert i det italienska köket. I detta recept adderar vi saffran och färska bär som passar perfekt under jul och nyår.
 
Ingredienser till Saffranspannacotta: (4 portioner)
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 1/2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • Färska bär, ex. hallon och björnbär
 
Gör Saffranspannacotta så här:
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
2. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna.
3. Lägg fröna och stången i en kastrull.
4. Häll i grädde, saffran och socker i kastrullen och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen.
5. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp.
6. Ta upp vaniljstången och låt svalna i några minuter.
7. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar.
8. Toppa sedan med färska bär och servera!
 Läs mer:Besök vår julsida!Baka italienska desserterBaka en kanelpannacotta Följ oss på:FacebookInstagramPinterest [ratemypost]

Saffranspannacotta

Pannacotta är en supergod och klassisk dessert i det italienska köket. I detta recept adderar vi saffran och färska bär som passar perfekt under jul och nyår.
 
Ingredienser till Saffranspannacotta: (4 portioner)
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 1/2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • Färska bär, ex. hallon och björnbär
 
Gör Saffranspannacotta så här:
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
2. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna.
3. Lägg fröna och stången i en kastrull.
4. Häll i grädde, saffran och socker i kastrullen och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen.
5. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp.
6. Ta upp vaniljstången och låt svalna i några minuter.
7. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar.
8. Toppa sedan med färska bär och servera!
 Läs mer:Besök vår julsida!Baka italienska desserterBaka en kanelpannacotta Följ oss på:FacebookInstagramPinterest 

Mer italiensk jul !

glassfylld-panettone

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…

Läs mer

Pasta med saffran och citron

Pasta med saffran och citron

En enkel men färgstark pasta med saffran och citron!

Läs mer

Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!

Läs mer

Limoncellotryffel

Limoncellotryffel

Italienskt julgodis med smak av citronlikören limoncello och vit choklad.

Läs mer