Saffransbiscotti
Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!
Ingredienser till Saffransbiscotti:
- 150 g mandel
- 75 g smör
- 3 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1 pkt saffran (0,5 g)
- 7 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Rör smör, socker och saffran poröst. Rör sedan ner ett ägg i taget.
Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och grovhackad mandel och rör ner det i smeten.
Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C.
Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka skorporna på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra.
Källa: Arla
Fler julrecept:
Saffransbiscotti
Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!
Ingredienser till Saffransbiscotti:
- 150 g mandel
- 75 g smör
- 3 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1 pkt saffran (0,5 g)
- 7 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och saffran poröst. Rör sedan ner ett ägg i taget. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och grovhackad mandel och rör ner det i smeten. Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka skorporna på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra.
Källa: Arla
Fler julrecept:
Mer italiensk jul !
Insalata Siciliana di Arance
Fräsch sallad på apelsin, fänkål och oliver.
Gelato allo zafferano
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!
Torrone
Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.