Röror till grillat

I Italien använder de mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två smakrika tillbehör till midsommarkvällens grillbuffé.

 

Oliv- och sardellröra
Ingredienser:

  • 2 dl kärnfria oliver
  • 50 gr sardellfiléer
  • 1 pressad vitlöksklyfta (rosta den i ugnen först om du vill ha en mildare smak.
  • 1 dl hackad färsk basilika


Gör så här:
Hacka oliver och sardeller. Blanda det med vitlök och basilika. Bind ihop röran med några droppar olivolja. Vill du variera kan du även blanda röran med creme fraiche och/eller majonnäs.

 

Sardell- och kaprissmör
Ingredienser:

  • 75 gr rumsvarmt smör
  • Rivet skal av 1 citron
  • Ca 20 gr sardellfiléer
  • 1 msk kapris


Gör så här:
Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardellerna och kaprisen och vänd ner i smöret.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Röror till grillat

I Italien använder de mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två smakrika tillbehör till midsommarkvällens grillbuffé.

 

Oliv- och sardellröra

 

Ingredienser:

  • 2 dl kärnfria oliver
  • 50 gr sardellfiléer
  • 1 pressad vitlöksklyfta (rosta den i ugnen först om du vill ha en mildare smak.
  • 1 dl hackad färsk basilika

 

Gör så här:
Hacka oliver och sardeller. Blanda det med vitlök och basilika. Bind ihop röran med några droppar olivolja. Vill du variera kan du även blanda röran med creme fraiche och/eller majonnäs.

Sardell- och kaprissmör

 

Ingredienser:

  • 75 gr rumsvarmt smör
  • Rivet skal av 1 citron
  • Ca 20 gr sardellfiléer
  • 1 msk kapris

 

Gör så här:

Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardellerna och kaprisen och vänd ner i smöret.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Havsabborre crudo med persika och myntaolja

Havsabborre crudo med persika och myntaolja

Tunt skurna skivor av havsaborre med en kräm gjord på rostade persikor, vitlök, chili och lime.

Läs mer

Sanguinello

Sanguinello

En välbalanserad italiensk drink med blodapelsin...

Läs mer

Crostini di Polenta con Funghi

Crostini di polenta con funghi

Grillad polenta med svamp. Börja med polentan. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Häll försiktigt ner polentamjölet och vispa hela tiden så att det inte bildas klumpar. Tillsätt saltet. Minska till svag värme och låt koka i 30 – 40 minuter.

Läs mer

Fläskkotletter med apelsin och marsala

Fläskkotletter med apelsin och marsala

Costolette di Maiale all’arancia - Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Läs mer på godaitalien.se

Läs mer