Röror till grillat
I Italien använder de mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två smakrika tillbehör till midsommarkvällens grillbuffé.
Oliv- och sardellröra
Ingredienser:
- 2 dl kärnfria oliver
- 50 gr sardellfiléer
- 1 pressad vitlöksklyfta (rosta den i ugnen först om du vill ha en mildare smak.
- 1 dl hackad färsk basilika
Gör så här:
Hacka oliver och sardeller. Blanda det med vitlök och basilika. Bind ihop röran med några droppar olivolja. Vill du variera kan du även blanda röran med creme fraiche och/eller majonnäs.
Sardell- och kaprissmör
Ingredienser:
- 75 gr rumsvarmt smör
- Rivet skal av 1 citron
- Ca 20 gr sardellfiléer
- 1 msk kapris
Gör så här:
Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardellerna och kaprisen och vänd ner i smöret.
Röror till grillat
I Italien använder de mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två smakrika tillbehör till midsommarkvällens grillbuffé.
Oliv- och sardellröra
Ingredienser:
- 2 dl kärnfria oliver
- 50 gr sardellfiléer
- 1 pressad vitlöksklyfta (rosta den i ugnen först om du vill ha en mildare smak.
- 1 dl hackad färsk basilika
Gör så här:
Hacka oliver och sardeller. Blanda det med vitlök och basilika. Bind ihop röran med några droppar olivolja. Vill du variera kan du även blanda röran med creme fraiche och/eller majonnäs.
Sardell- och kaprissmör
Ingredienser:
- 75 gr rumsvarmt smör
- Rivet skal av 1 citron
- Ca 20 gr sardellfiléer
- 1 msk kapris
Gör så här:
Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardellerna och kaprisen och vänd ner i smöret.
Fyra fantastiska recept !
Havsabborre crudo med persika och myntaolja
Tunt skurna skivor av havsaborre med en kräm gjord på rostade persikor, vitlök, chili och lime.
Crostini di polenta con funghi
Grillad polenta med svamp. Börja med polentan. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Häll försiktigt ner polentamjölet och vispa hela tiden så att det inte bildas klumpar. Tillsätt saltet. Minska till svag värme och låt koka i 30 – 40 minuter.
Fläskkotletter med apelsin och marsala
Costolette di Maiale all’arancia - Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Läs mer på godaitalien.se