Risotto agli AsparigiRisotto med sparris

Risotto agli Asparigi. En enkel men raffinerad risotto som passar fint på våren när sparrisen smakar som bäst.

 

Risotto agli Asparigi Ingredienser (4 personer):

  • 500 gr sparris
  • 350 gr Carnaroli-ris
  • 70 gr smör
  • 1/2 lök, finhackad
  • varm grönsaksbuljong, ca 1 liter
  • riven Grana Padano
  • olivolja, extra vergine
  • salt

 

Gör så här:

Börja med att ånga eller koka sparrisen försiktigt med en nypa salt i några minuter; de måste fortfarande vara spänstiga. Skär av topparna och lägg åt sidan. Skär ner resten av sparrisstjälken i ”slantar”.

 

Smält hälften av smöret i en kastrull tillsammans med 2 matskedar olja. Häll i den hackade löken och stek den på medelvärme så att den mjuknar men utan att få färg. Tillsätt riset och fräs det någon minut tills ytan börjar bli genomskinlig. Häll i sparrisslantarna.

 

Tillsätt ett par skedar av buljongen och rör om kontinuerligt med en träsked. När buljongen har absorberats häll på ytterligare en eller ett par skedar i taget och fortsätt att röra. Fortsätt så tills buljongen är slut och riset har kokats ”al dente”. Risotton ska vara ganska lös. Avsluta med att blanda ner resten av smöret och den rivna osten och fortsätt att röra en stund på låg värme tills risotton blir krämig. Blanda ner sparristopparna, täck kastrullen och låt risotton vila i några minuter innan servering.

 

Hitta fler vegetariska recept här.

Läs även vårt recept på saffransrisotto här. 

 

Källa: Zeta.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Risotto agli AsparigiRisotto med sparris

Risotto agli Asparigi. En enkel men raffinerad risotto som passar fint på våren när sparrisen smakar som bäst.

 

Risotto agli Asparigi Ingredienser (4 personer):

  • 500 gr sparris
  • 350 gr Carnaroli-ris
  • 70 gr smör
  • 1/2 lök, finhackad
  • varm grönsaksbuljong, ca 1 liter
  • riven Grana Padano
  • olivolja, extra vergine
  • salt

Gör så här:

Börja med att ånga eller koka sparrisen försiktigt med en nypa salt i några minuter; de måste fortfarande vara spänstiga. Skär av topparna och lägg åt sidan. Skär ner resten av sparrisstjälken i ”slantar”.

 

Smält hälften av smöret i en kastrull tillsammans med 2 matskedar olja. Häll i den hackade löken och stek den på medelvärme så att den mjuknar men utan att få färg. Tillsätt riset och fräs det någon minut tills ytan börjar bli genomskinlig. Häll i sparrisslantarna.

 

Tillsätt ett par skedar av buljongen och rör om kontinuerligt med en träsked. När buljongen har absorberats häll på ytterligare en eller ett par skedar i taget och fortsätt att röra. Fortsätt så tills buljongen är slut och riset har kokats ”al dente”. Risotton ska vara ganska lös. Avsluta med att blanda ner resten av smöret och den rivna osten och fortsätt att röra en stund på låg värme tills risotton blir krämig. Blanda ner sparristopparna, täck kastrullen och låt risotton vila i några minuter innan servering.

 

Hitta fler vegetariska recept här.

Läs även vårt recept på saffransrisotto här. 

 

Källa: Zeta.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Bistecca-alla-fiorentina

Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar grillat kött får du ditt lystmäte här! För att lyckas med din Bistecca är det först och främst

Läs mer

Cannoli-al-limoncello

Cannoli al limoncello

Detta är klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello. Underbara delikatesser som uppskattas av alla åldrar...

Läs mer

Penne alla milanese

Penne alla milanese

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även ...

Läs mer

Šmòrn

Šmòrn

Skidorten Cortinas egen äppelpannkaka. En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i ...

Läs mer