RibollitaBönsoppa från Toscana

 Ingredienser Ribollita: (4 pers)
  • 150 gr torkade vita bönor
  • 100 gr pancetta (valfritt)
  • ½ savojkål, strimlad
  • 2 skivade morötter
  • 1 burk (400 gr) hela tomater
  • 1 liter köttbuljong
  • 1 msk hackad oregano
  • 1 gul lök
  • 4 skivor dagsgammalt lantbröd
  • 3 – 4 msk riven parmigiano
  • 2 msk olivolja
  • Salt och nymalen svartpeppar
  Gör Ribollita så här:Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet. Mosa tomaterna med en gaffel och tillsätt till grytan. Häll i buljongen och krydda med oregano, salt och peppar. När bönorna är klara så häller du av vattnet, tillsätter dem till soppan och låter sjuda i ytterligare 15 minuter. Skiva löken i mycket tunna ringar. Värm ugnen till 250 grader. Rosta brödet, dela i bitar och lägg i fyra ugnsfasta soppskålar. Häll soppan över brödet och toppa med lökringar. Strö över parmesanosten och ringla över olivolja. Ugnsbaka tills lökringarna har blivit bruna.  Läs också:Recept på sopporSpaghetti al PomodoroSoppa på linser från Castellucio

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

RibollitaBönsoppa från Toscana

Ingredienser Ribollita: (4 pers)
  • 150 gr torkade vita bönor
  • 100 gr pancetta (valfritt)
  • ½ savojkål, strimlad
  • 2 skivade morötter
  • 1 burk (400 gr) hela tomater
  • 1 liter köttbuljong
  • 1 msk hackad oregano
  • 1 gul lök
  • 4 skivor dagsgammalt lantbröd
  • 3 – 4 msk riven parmigiano
  • 2 msk olivolja
  • Salt och nymalen svartpeppar

Gör Ribollita så här:Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet. Mosa tomaterna med en gaffel och tillsätt till grytan. Häll i buljongen och krydda med oregano, salt och peppar. När bönorna är klara så häller du av vattnet, tillsätter dem till soppan och låter sjuda i ytterligare 15 minuter. Skiva löken i mycket tunna ringar. Värm ugnen till 250 grader. Rosta brödet, dela i bitar och lägg i fyra ugnsfasta soppskålar. Häll soppan över brödet och toppa med lökringar. Strö över parmesanosten och ringla över olivolja. Ugnsbaka tills lökringarna har blivit bruna. Läs också:Recept på sopporSpaghetti al PomodoroSoppa på linser från Castellucio

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Tortino di cioccolato con cuore fondente

Chokladfondant är en lyxig och smakrik efterrätt med en djup smak av choklad. Servera som den är eller med din favorit-gelato...

Läs mer

cacio-e-pepe

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.

Läs mer

Ravioli från Liguria

Ravioli från Liguria

Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten där du knäcker äggen. För ihop mjölet och äggen försiktigt med fingrarna, och knåda sedan degen tills den är smidig.

Läs mer

Limoncello Tonic

Limoncello Tonic

Limoncello Tonic. En frisk variant på G & T som blir alltmer populär både i Italien och i Sverige. Allt du behöver är ...

Läs mer