Carne cruda all´albese
Råbiff från Piemonte

Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese (Råbiff från Piemonte) är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En perfekt förrätt!

 

Ingredienser:

  • 500 gr magert kalvkött, helst innanlår, utan senor
  • olivolja
  • salt & peppar
  • 2 citroner, saften
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ev. hyvlad tryffel
  • Hacka köttet mycket fint med en stor kniv.

 

Gör så här:
Krydda det med olja, peppar, juice av två citroner, salt och en krossad vitlöksklyfta. Blanda väl, helst med rena händer. Lyft ur vitlöksklyftan och forma sedan biffar i önskad storlek. Om köttet plastas väl kan det förberedas och förvaras i kylen, men helst ska de serveras så fort de är klara, medan köttet fortfarande har sin fräscha och inbjudande ljusrosa färg.

 

Om det är säsong, kan du med fördel riva eller hyvla över tryffel innan servering. Njut av Råbiff från Piemonte!

 

Läs också:
Recept med nötkött
Recept på förrätter
Recept på desserter

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Carne cruda all´albese
Råbiff från Piemonte

Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese (Råbiff från Piemonte) är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En perfekt förrätt!

 

Ingredienser:

  • 500 gr magert kalvkött, helst innanlår, utan senor
  • olivolja
  • salt & peppar
  • 2 citroner, saften
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ev. hyvlad tryffel
  • Hacka köttet mycket fint med en stor kniv

Gör så här:
Krydda det med olja, peppar, juice av två citroner, salt och en krossad vitlöksklyfta. Blanda väl, helst med rena händer. Lyft ur vitlöksklyftan och forma sedan biffar i önskad storlek. Om köttet plastas väl kan det förberedas och förvaras i kylen, men helst ska de serveras så fort de är klara, medan köttet fortfarande har sin fräscha och inbjudande ljusrosa färg.

 

Om det är säsong, kan du med fördel riva eller hyvla över tryffel innan servering. Njut av Råbiff från Piemonte!

 

Läs också:
Recept med nötkött
Recept på förrätter
Recept på desserter

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Citron-och-basilikasill

Citron- och basilikasill

En härlig sill till midsommar med italiensk inspiration! Med smak av syrlig citron och fräsch basilika.

Läs mer

Amaretto Sour

Amaretto Sour

En söt drink som görs med den italienska mandellikören amaretto.

Läs mer

Umbrisk kycklingleverpaté

Umbrisk kycklingleverpaté

Mat av alla slag har alltid varit en självklar del av mitt liv. Det har alltid handlat om råvarorna och strävan efter enkelheten och ...

Läs mer

Frutta fresca con mascarpone e limoncello

Söta frukter med en mascarponekräm och limoncello.

Läs mer