Carne cruda all´albeseRåbiff från Piemonte
Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese (Råbiff från Piemonte) är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En perfekt förrätt!
Ingredienser:
- 500 gr magert kalvkött, helst innanlår, utan senor
- olivolja
- salt & peppar
- 2 citroner, saften
- 1 vitlöksklyfta
- Ev. hyvlad tryffel
Gör så här:
Hacka köttet mycket fint med en stor kniv. Krydda det med olja, salt och peppar, juice från två citroner och en krossad vitlöksklyfta. Blanda väl med rena händer.
Lyft ur vitlöksklyftan och forma sedan biffar i önskad storlek. Om köttet plastas väl kan det förberedas och förvaras i kylen, men helst ska de serveras så fort de är klara, medan köttet fortfarande har sin fräscha ljusrosa färg.
Om det är säsong, toppa med hyvlad tryffel innan servering. Njut av Råbiff från Piemonte!
Läs också:
Recept med nötkött
Recept på förrätter
Recept på desserter
Carne cruda all´albeseRåbiff från Piemonte
Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese (Råbiff från Piemonte) är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En perfekt förrätt!
Ingredienser:
- 500 gr magert kalvkött, helst innanlår, utan senor
- olivolja
- salt & peppar
- 2 citroner, saften
- 1 vitlöksklyfta
- Ev. hyvlad tryffel
Gör så här:
Hacka köttet mycket fint med en stor kniv. Krydda det med olja, salt och peppar, juice från två citroner och en krossad vitlöksklyfta. Blanda väl med rena händer.
Lyft ur vitlöksklyftan och forma sedan biffar i önskad storlek. Om köttet plastas väl kan det förberedas och förvaras i kylen, men helst ska de serveras så fort de är klara, medan köttet fortfarande har sin fräscha ljusrosa färg.
Om det är säsong, toppa med hyvlad tryffel innan servering. Njut av Råbiff från Piemonte!
Läs också:
Recept med nötkött
Recept på förrätter
Recept på desserter
Fyra fantastiska recept !
Limoncello Negroni
Med vodka och limoncello i stället för gin och söt vermouth får drinken en lättare och fräschare twist som framkallar känslan av soldränkta dagar vid Medelhavets strand.
Funghi porcini alla crema
Gräddstuvad karljohanssvamp är ett lyxigt tillbehör som är enkelt att förbereda, allt du behöver är ...
Gnocchi med salsiccia och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!
Soppa på oliver
Soppor,Peter Nordin,Vegetariskt
Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka...