Prosciuttorullar med ruccola och soltorkade tomaterEtt enkelt och smakrikt italienskt tilltugg
Ingredienser: (för 12 rullar)
- 12 skivor prosciutto
- 50g färsk ruccola
- 12 soltorkade tomater i olja
- balsamicokräm efter smak
- 2 msk krossade rostade nötter (t.ex. valnötter eller hasselnötter)
- Honung (valfritt)
Gör så här:
Förbered fyllningen: Skölj och torka ruccolan. Lägg de soltorkade tomaterna på hushållspapper. Rosta nötterna lätt i en torr stekpanna och krossa dem grovt.
Montera rullarna: Lägg ut en skiva prosciutto på en plan yta. Placera några ruccolablad och en soltorkad tomat på ena kortsidan av skinkan. Börja från kortsidan och rulla skinkan tajt runt fyllningen. Upprepa med resterande ingredienser.
Lägg rullarna på ett serveringsfat. Ringla över balsamicokräm och eventuellt lite honung. Strö de krossade nötterna över rullarna.
Servera rullarna direkt som aptitretare eller tilltugg till ett glas mousserande vin!
Prosciuttorullar med ruccola och soltorkade tomaterEtt enkelt och smakrikt italienskt tilltugg
Ingredienser: (för 12 rullar)
- 12 skivor prosciutto
- 50g färsk ruccola
- 12 soltorkade tomater i olja
- balsamicokräm efter smak
- 2 msk krossade rostade nötter (t.ex. valnötter eller hasselnötter)
- Honung (valfritt)
Gör så här:
Förbered fyllningen: Skölj och torka ruccolan. Lägg de soltorkade tomaterna på hushållspapper. Rosta nötterna lätt i en torr stekpanna och krossa dem grovt.
Montera rullarna: Lägg ut en skiva prosciutto på en plan yta. Placera några ruccolablad och en soltorkad tomat på ena kortsidan av skinkan. Börja från kortsidan och rulla skinkan tajt runt fyllningen. Upprepa med resterande ingredienser.
Lägg rullarna på ett serveringsfat. Ringla över balsamicokräm och eventuellt lite honung. Strö de krossade nötterna över rullarna.
Servera rullarna direkt som aptitretare eller tilltugg till ett glas mousserande vin!
Fyra fantastiska recept !
Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli
Gnocchi med tomat, svamp och pinjenötter. En härligt mättande, men lättlagad, rätt som både doftar och smakar Italien.
Risotto con arragosta e zafferano
Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.
Tiramisù – klassisk italiensk
Tiramisù är en klassiker inom den italienska kokkonsten, men den berömda desserten har faktiskt inte mer än knappt 50 år på nacken. Tiramisùn kom till världen, då en liten pojke blev sjuk och inte ville äta, inte ens den söta desserten zabaglione
Tiramisú Al Limoncello
En spännande variant på den klassiska desserten tiramisú. En söt, fräsch och fantastiskt krämig efterrätt...