Potatisgnocchi med bräserat köttGnocchi con brasato
Ingredienser: (6 pers)
- 1 ½ kg potatisgnocchi
- 150 gr soffrito, dvs fint hackade grönsaker (selleri, morot, lök)
- 350 gr högrev, skuret i relativt små bitar
- 3 dl rött vin
- ½ köttbuljongtärning + 2 ½ dl vatten
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 3 – 4 svartpepparkorn
- 2 lagerblad
- 2 – 3 hela kryddnejlika
- 1 msk smör
- Riven parmigiano
Gör potatisgnocchi med bräserat kött så här:
Svetta grönsakerna i en stekpanna i lite olivolja. Tillsätt köttet och låt det bli brynt. Tillsätt salt, pepparkorn, lagerblad och kryddnejlikor. Lös upp buljongtärningen och tomatpurén i vatten och tillsätt buljong och vin i grytan. Lägg på ett lock och låt det puttra i cirka 40 minuter.
Under tiden kokar du gnocchin enligt anvisningarna, häll av och ställ åt sidan.
Stäng av värmen och släpp ut ångan. Lyft upp köttet på en tallrik, passera såsen genom en sil. Värm upp såsen i en kastrull och blanka av den med smöret. Lägg tillbaka köttet i såsen. Stek upp gnocchin lite snabbt i smör eller olja. Servera gnocchin med såsen och rikligt med parmesan.
Potatisgnocchi med bräserat köttGnocchi con brasato
Ingredienser: (6 pers)
- 1 ½ kg potatisgnocchi
- 150 gr soffrito, dvs fint hackade grönsaker (selleri, morot, lök)
- 350 gr högrev, skuret i relativt små bitar
- 3 dl rött vin
- ½ köttbuljongtärning + 2 ½ dl vatten
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 3 – 4 svartpepparkorn
- 2 lagerblad
- 2 – 3 hela kryddnejlika
- 1 msk smör
- Riven parmigiano
Gör Potatisgnocchi med bräserat kött så här:
Svetta grönsakerna i en stekpanna i lite olivolja. Tillsätt köttet och låt det bli brynt. Tillsätt salt, pepparkorn, lagerblad och kryddnejlikor. Lös upp buljongtärningen och tomatpurén i vatten och tillsätt buljong och vin i grytan. Lägg på ett lock och låt det puttra i cirka 40 minuter.
Under tiden kokar du gnocchin enligt anvisningarna, häll av och ställ åt sidan.
Stäng av värmen och släpp ut ångan. Lyft upp köttet på en tallrik, passera såsen genom en sil. Värm upp såsen i en kastrull och blanka av den med smöret. Lägg tillbaka köttet i såsen. Stek upp gnocchin lite snabbt i smör eller olja. Servera gnocchin med såsen och rikligt med parmesan.
Fyra fantastiska recept !
Tiramisú Al Limoncello
En spännande variant på den klassiska desserten tiramisú. En söt, fräsch och fantastiskt krämig efterrätt...
Amaretto Sicily
En enkel sommardrink! Du behöver endast tre ingredienser: amaretto, Villa Cardea Limoncello och citronsaft. Gör så här: ...
Citron- och basilikasill
En härlig sill till midsommar med italiensk inspiration! Med smak av syrlig citron och fräsch basilika.
Focaccia Barese
Det finns inte en enda stund på dagen som det inte är rätt att äta focaccia i Bari, eller faktiskt hela Apulien. Redan från tidig morgon...