Pizzette di quinoaToppad med funghi porcini, pinjenötter och mozzarella
Recept och text av: Peter Nordin
De senaste åren har quinoa, detta hälsofrö, blivit mycket populärt i Italien. I södra delarna odlas quinoa, oftast ekologiskt. På köpet får du en hälsosam bomb av nyttigheter.
Här kommer ett enkelt, snabbt och underbart recept, som råkar vara både glutenfritt, hälsosamt och vegetarisk. Tar du bort osten, toppar med oliver i stället, vips blev denna lilla pizza vegansk. Det är för konsistensen vi använder quinoan, som ger en seg-knaprig botten vi gillar här på Ruffino, en textur som blir supergod.
Ingredienser: (ca 6 st)
- 200 g quinoa
- 210 g vamt/hett vatten
- 60 g varmt/hett vatten att blanda i matberedaren
- salt
Topping:
- en stor näve körsbärstomater, delade
- skogssvamp, det du finner på marknaden
- 1 msk pinjenötter
- rucola
- parmesan
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Rensa svampen och skär i tjocka skivor. Droppa olivolja och salt och peppar över svampen. Ställ åt sidan.
Förbered en bakplåt med bakplåtspapper.
Koka upp vatten på spisen, dra åt sidan. Låt quinoan dra 25 minuter i hett vatten i en bunke på köksbänken. Lägg allt i en matberedare (ej svamp och topping) och tillsätt 60 g hett vatten och en rejäl nypa havssalt. Mixa i matberedaren 2-3 minuter tills du får en tjock gröt.
Bred ut blandningen till önskad storlek på en bakplåt och lägg på toppingen. Grädda 25 minuter i ugnen tills de är lätt gyllenbruna. Efter 15 min, ta ut och lägg på pinjenötter. Fortsätt baka 10 minuter.
Här, på vårt lilla hotell i Marche gör vi små-mini-pizzor som äts med handen och viks som en taco. Supergott till champagne eller Prosecco.
Pizzette di quinoaToppad med funghi porcini, pinjenötter och mozzarella
Recept och text av: Peter Nordin
De senaste åren har quinoa, detta hälsofrö, blivit mycket populärt i Italien. I södra delarna odlas quinoa, oftast ekologiskt. På köpet får du en hälsosam bomb av nyttigheter.
Här kommer ett enkelt, snabbt och underbart recept, som råkar vara både glutenfritt, hälsosamt och vegetarisk. Tar du bort osten, toppar med oliver i stället, vips blev denna lilla pizza vegansk. Det är för konsistensen vi använder quinoan, som ger en seg-knaprig botten vi gillar här på Ruffino, en textur som blir supergod. Vi brukar få ut cirka sex pizzette av receptet.
Ingredienser: (ca 6 st)
- 200 g quinoa
- 210 g vamt/hett vatten
- 60 g varmt/hett vatten att blanda i matberedaren
- salt
Topping:
- en stor näve körsbärstomater, delade
- skogssvamp, det du finner på marknaden
- 1 msk pinjenötter
- rucola
- parmesan
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Rensa svampen och skär i tjocka skivor. Droppa olivolja och salt och peppar över svampen. Ställ åt sidan.
Förbered en bakplåt med bakplåtspapper.
Koka upp vatten på spisen, dra åt sidan. Låt quinoan dra 25 minuter i hett vatten i en bunke på köksbänken. Lägg allt i en matberedare (ej svamp och topping) och tillsätt 60 g hett vatten och en rejäl nypa havssalt. Mixa i matberedaren 2-3 minuter tills du får en tjock gröt.
Bred ut blandningen till önskad storlek på en bakplåt och lägg på toppingen. Grädda 25 minuter i ugnen tills de är lätt gyllenbruna. Efter 15 min, ta ut och lägg på pinjenötter. Fortsätt baka 10 minuter.
Här, på vårt lilla hotell i Marche gör vi små-mini-pizzor som äts med handen och viks som en taco. Supergott till champagne eller Prosecco.
Mer av Peter Nordin !
Potatissallad på italienskt vis
Tillbehör,Vegetariskt,Peter Nordin
En underbar, enkel och lätt potatissallad, som du kan kombinera på olika sätt. Allt du behöver är: 3 stora potatisar, 2 äggulor...
Citronsås med Limoncello
Såser,Peter Nordin,Vegetariskt
Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog...
Historien om Vincisgrassi
Historien om Vincisgrassi. För några dagar sedan satt jag på torget i en liten by på en höjd över havet i Marche. Torre di Palme påminner..
Tomatsås – Marinara
Underbart gott recept på äkta tomatsås Marinara. På Ruffino har vi avsatt en stor del av vår köksträdgård till att odla olika sorters ...
Mer av Peter Nordin !
Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin
Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...
Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin
Här ett annorlunda sätt att öka smak och konsistens till denna klassiska spaghetti. På slutet fördelas spaghettin i fyra förseglade ...