Gör din egen pizzadeg
Ingredienser till en pizzadeg:
- 4 dl vatten
- 20 g jäst
- 600 g vetemjöl (gärna av märket Tipo 00) Läs om mjölets betydelse här!
- 2 tsk salt
- Olivolja (La Collina Blu)
Gör en pizzadeg så här:
1. Lös upp jästen genom att röra om den i en stor bunke med ljummet vatten. Häll i salt och mjöl i bunken. Rör om med en slev till degen blir hyfsad jämn (knåda ej). Täck med plastfolie och låt jäsa i minst 8 timmar.
2. Ta fram degen på ett bord där du lagt ut lite mjöl. Dela upp degen i 4 eller 8 lika stora delar (beroende på hur många pizzor du vill ha). Forma degen till runda bollar och pressa sedan ut dem med uppvikta kanter.
3. Smörj en bricka med Olivolja. Lägg på degen på brickan och ringla olivolja. Täck brickan med plastfolie och ställ kylt och lått kall-jäsa i minst en dag.
Källa: Zeta
Gör din egen pizzadeg
Ingredienser till en pizzadeg:
- 4 dl vatten
- 20 g jäst
- 600 g vetemjöl (gärna av märket Tipo 00) Läs om mjölets betydelse här!
- 2 tsk salt
- Olivolja (La Collina Blu)
Gör en pizzadeg så här:
1. Lös upp jästen genom att röra om den i en stor bunke med ljummet vatten. Häll i salt och mjöl i bunken. Rör om med en slev till degen blir hyfsad jämn (knåda ej). Täck med plastfolie och låt jäsa i minst 8 timmar.
2. Ta fram degen på ett bord där du lagt ut lite mjöl. Dela upp degen i 4 eller 8 lika stora delar (beroende på hur många pizzor du vill ha). Forma degen till runda bollar och pressa sedan ut dem med uppvikta kanter.
3. Smörj en bricka med Olivolja. Lägg på degen på brickan och ringla olivolja. Täck brickan med plastfolie och ställ kylt och lått kall-jäsa i minst en dag.
Källa: Zeta
Fyra fantastiska recept !
Pasta al pesto, patate e fagiolini
En värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både ”lång” eller ”kort” pasta!
Saltimbocca alla romana
Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.
Villa Cardea Drink med kanel
Behöver du inspiration till en juldrink? Sätt guldkant på julfirande med en apertivo med julig touch. Denna drink är söt, bitter och fräsch
Bruschette Ai Funghi Finferli
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Rostat surdegsbröd toppat med smakrika kantareller.