Gör din egen pizzadeg

Ingredienser till en pizzadeg:

 

 

Gör en pizzadeg så här:
1. Lös upp jästen genom att röra om den i en stor bunke med ljummet vatten. Häll i salt och mjöl i bunken. Rör om med en slev till degen blir hyfsad jämn (knåda ej). Täck med plastfolie och låt jäsa i minst 8 timmar.

 

2. Ta fram degen på ett bord där du lagt ut lite mjöl. Dela upp degen i 4 eller 8 lika stora delar (beroende på hur många pizzor du vill ha). Forma degen till runda bollar och pressa sedan ut dem med uppvikta kanter.

 

3. Smörj en bricka med Olivolja. Lägg på degen på brickan och ringla olivolja. Täck brickan med plastfolie och ställ kylt och lått kall-jäsa i minst en dag.

 

Källa: Zeta

Följ oss på:

 

Gör din egen pizzadeg

Ingredienser till en pizzadeg:

Gör en pizzadeg så här:
1. Lös upp jästen genom att röra om den i en stor bunke med ljummet vatten. Häll i salt och mjöl i bunken. Rör om med en slev till degen blir hyfsad jämn (knåda ej). Täck med plastfolie och låt jäsa i minst 8 timmar.

 

2. Ta fram degen på ett bord där du lagt ut lite mjöl. Dela upp degen i 4 eller 8 lika stora delar (beroende på hur många pizzor du vill ha). Forma degen till runda bollar och pressa sedan ut dem med uppvikta kanter.

 

3. Smörj en bricka med Olivolja. Lägg på degen på brickan och ringla olivolja. Täck brickan med plastfolie och ställ kylt och lått kall-jäsa i minst en dag.

 

Källa: Zeta

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pasta-al-pesto,-patate-e-fagiolini

Pasta al pesto, patate e fagiolini

En värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både ”lång” eller ”kort” pasta!

Läs mer

Saltimbocca-alla-romana

Saltimbocca alla romana

Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.

Läs mer

Villa Cardea Drink med kanel

Villa Cardea Drink med kanel

Behöver du inspiration till en juldrink? Sätt guldkant på julfirande med en apertivo med julig touch. Denna drink är söt, bitter och fräsch

Läs mer

Bruschette Ai Funghi Finferli

Bruschette Ai Funghi Finferli

Rostat surdegsbröd toppat med smakrika kantareller.

Läs mer