Pizza bianca med grönkål
En vit pizza med gorgonzola, grönkål och pinjenötter
Ingredienser:
- Pizzadeg (receptet hittar du här)
- 50 g grönkål
- Olivolja
- 1 rödlök
- 2 dl creme fraiche
- 75 g gorgonzola
- Pinjenötter
- Salt
- Svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 C.
Baka din pizzadeg. Receptet på degen hittar du HÄR.
Skär av bladen från stammen på grönkålen. Skölj bladen och skär dem i mindre bitar. Fräs kålen i olivolja i någon minut. Skär löken i mindre bitar. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper. Bred ut creme fraiche och sedan gorgonzolan över degen. Fördela grönkålen och löken jämnt över pizzan. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Toppa med pinjenötter och servera!
Följ oss på:
[ratemypost]
Pizza bianca med grönkål
En vit pizza med gorgonzola, grönkål och pinjenötter
Ingredienser:
- Pizzadeg (receptet hittar du här)
- 50 g grönkål
- Olivolja
- 1 rödlök
- 2 dl creme fraiche
- 75 g gorgonzola
- Pinjenötter
- Salt
- Svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 C.
Baka din pizzadeg. Receptet på degen hittar du HÄR.
Skär av bladen från stammen på grönkålen. Skölj bladen och skär dem i mindre bitar. Fräs kålen i olivolja i någon minut. Skär löken i mindre bitar.
Kavla ut degen på ett bakplåtspapper. Bred ut creme fraiche och sedan gorgonzolan över degen. Fördela grönkålen och löken jämnt över pizzan. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Toppa med pinjenötter och servera!
Följ oss på:
[ratemypost]
Mer Pizza !
Din egen pizzasås
Vill du göra din egen tomatsås till pizzan? Det är mycket lättare än du tror! Bara tre ingredienser; tomater, salt, olivolja och du behöver inte ens sätta på spisen.
Pizzette di quinoa
Vegetariskt,Peter Nordin,Pizza
Här kommer ett enkelt, snabbt och underbart recept, som råkar vara både glutenfritt, hälsosamt och vegetarisk.
Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn
Reportage,Louise Laurenius,Pizza,Tips
Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att det är stor skillnad på den och de pizzor som ofta serveras på pizzeriorna runt om i Sverige.
I Neapel har man nämligen förfinat konsten att göra en fluffig deg...