Peter Nordin
Peter Nordin har varit restauratör sedan 1979. Han har varit med i TV-program, publicerat kokböcker och drivit flera krogar. I år publiceras Peters och Carinas nya kokbok, Matlängtan.
2016 sålde Peter sitt krogimperium och flyttade till Marche för att leva mer småskaligt och få laga maten själv tillsammans med familj. I Marche har Peter och Carina öppnat Casa San Ruffino, som är ett Bed and Breakfast.
Peter har sedan 2020 skrivit för Goda Italien och låter läsaren drömma sig bort i berättandet av livet i Marche. Förutom sina reportage publicerar vi många av Peters recept som är fantastiskt goda!
Reportage!
8 februari, 2021
Involtini Nordini – di vitello
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att…
20 januari, 2021
Historien om Vincisgrassi
Historien om Vincisgrassi. För några dagar sedan satt jag på torget i en…
Peters recept!
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall…
Italienskt kryddsmör
Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är…
Karamelliserad lök
Denna underbara lök använder jag till mycket. Den tar litet tid att få…
Matlängtan
En kokbok utöver det vanliga av Peter och Carina Nordin
Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på smaken. Vi håller fast vid denna princip under hela matlagningen och skapandeprocessen. Vi har under 35 år rest, studerat och förkovrat oss för att utveckla våra tekniker och lära oss hur man pressar ut så mycket smak som möjligt ur en råvara.
Vi är välkända restauratörer, kockar, vinmakare och konditorer från Stockholm som nu bor och verkar i Italien. Vi har ödmjukt mottagit flera priser – så som årets restaurang vid tre tillfällen. 2006, ”Bengt Wedholms Gastronomiska pris” och 2007 belönades vi med en Bib Gourmand (under vår regi), för Restaurang Prinsen i Guide Michelin. 2007 blev jag invald i den mest prestigefulla gastronomiska organisationen i Sverige; Sandahl Foundation.
Vi har gett ut kokböcker och lagat mat på TV och vi har många års erfarenhet av den italienska landsbygden. Vi har producerat både olivolja och vin i Toscana. Vi har dessutom spenderat 35 år på världens främsta restauranger, i deras kök för att lära oss hemligheterna bakom den bästa pastan, risotton och den äkta italienska gastronomin.
”Längtan efter god mat utan krusiduller fick oss att landa i den vackraste italienska myllan i Marche!”
På en egen kulle med fantastisk utsikt över ett böljande landskap. Här fick vi inspiration till att göra en kokbok som handlar om just denna längtan. Vi är besjälade av vår region, från våra många gastronomiska resor, besök i olika restaurangkök världen över, inspiration från vårt väldiga gastronomiska bibliotek, alla år bakom spisar på egna restauranger och av vår nyfikenhet på den enkla gastronomin.
Peter Nordin
Peter Nordin har varit restauratör sedan 1979. Han har varit med i TV-program, publicerat kokböcker och drivit flera krogar. I år publiceras Peters och Carinas nya kokbok, Matlängtan.
2016 sålde Peter sitt krogimperium och flyttade till Marche för att leva mer småskaligt och få laga maten själv tillsammans med familj. I Marche har Peter och Carina öppnat Casa San Ruffino, som är ett Bed and Breakfast.
Peter har sedan 2020 skrivit för Goda Italien och låter läsaren drömma sig bort i berättandet av livet i Marche. Förutom sina reportage publicerar vi många av Peters recept som är fantastiskt goda!
Reportage!
8 februari, 2021
Involtini Nordini – di vitello
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att…
20 januari, 2021
Historien om Vincisgrassi
Historien om Vincisgrassi. För några dagar sedan satt jag på torget i en…
Peters recept!
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall…
Italienskt kryddsmör
Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är…
Karamelliserad lök
Denna underbara lök använder jag till mycket. Den tar litet tid att få…
Matlängtan
En kokbok utöver det vanliga av Peter och Carina Nordin
Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på smaken. Vi håller fast vid denna princip under hela matlagningen och skapandeprocessen. Vi har under 35 år rest, studerat och förkovrat oss för att utveckla våra tekniker och lära oss hur man pressar ut så mycket smak som möjligt ur en råvara.
Vi är välkända restauratörer, kockar, vinmakare och konditorer från Stockholm som nu bor och verkar i Italien. Vi har ödmjukt mottagit flera priser – så som årets restaurang vid tre tillfällen. 2006, ”Bengt Wedholms Gastronomiska pris” och 2007 belönades vi med en Bib Gourmand (under vår regi), för Restaurang Prinsen i Guide Michelin. 2007 blev jag invald i den mest prestigefulla gastronomiska organisationen i Sverige; Sandahl Foundation.
Peter Nordin
Peter Nordin har varit restauratör sedan 1979. Han har varit med i TV-program, publicerat kokböcker och drivit flera krogar. I år publiceras Peters och Carinas nya kokbok, Matlängtan.
2016 sålde Peter sitt krogimperium och flyttade till Marche för att leva mer småskaligt och få laga maten själv tillsammans med familj. I Marche har Peter och Carina öppnat Casa San Ruffino, som är ett Bed and Breakfast.
Peter har sedan 2020 skrivit för Goda Italien och låter läsaren drömma sig bort i berättandet av livet i Marche. Förutom sina reportage publicerar vi många av Peters recept som är fantastiskt goda!
Reportage!
Vackra hösten i Marche
När hösten är här på Ruffino - på allvar - ger naturen av sina frukter…
Peters recept!
Trädgårdsmästarens bönor med blandade örter
Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall delvis med i…
Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på smaken. Vi håller fast vid denna princip under hela matlagningen och skapandeprocessen. Vi har under 35 år rest, studerat och förkovrat oss för att utveckla våra tekniker och lära oss hur man pressar ut så mycket smak som möjligt ur en råvara.
Vi är välkända restauratörer, kockar, vinmakare och konditorer från Stockholm som nu bor och verkar i Italien. Vi har ödmjukt mottagit flera priser – så som årets restaurang vid tre tillfällen. 2006, ”Bengt Wedholms Gastronomiska pris” och 2007 belönades vi med en Bib Gourmand (under vår regi), för Restaurang Prinsen i Guide Michelin. 2007 blev jag invald i den mest prestigefulla gastronomiska organisationen i …