Peter Nordin
Peter Nordin har varit restauratör sedan 1979. Han har varit med i TV-program, publicerat kokböcker och drivit flera krogar. I år publiceras Peters och Carinas nya kokbok, Matlängtan.
2016 sålde Peter sitt krogimperium och flyttade till Marche för att leva mer småskaligt och få laga maten själv tillsammans med familj. I Marche har Peter och Carina öppnat Casa San Ruffino, som är ett Bed and Breakfast.
Peter har sedan 2020 skrivit för Goda Italien och låter läsaren drömma sig bort i berättandet av livet i Marche. Förutom sina reportage publicerar vi många av Peters recept som är fantastiskt goda!
Reportage!
25 september, 2022
Närhet är kärlek
Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt…
30 augusti, 2022
Kåseri: Harrys Bar och lantkyckling alla ’piccata’
Jag är på besök hos den mest klassiska restaurangen du kan tänka dig.…
20 juni, 2022
Kycklingen, kocken, och hallon från himlen
Jag tänker ofta på den stora skillnaden av liv vi hade i Stockholm med…
Peters recept!
Soppor,Peter Nordin,Vegetariskt
Soppa på oliver
Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och…
Vegetariskt,Såser,Peter Nordin
Citronsås med Limoncello
Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina…
Piccata Nordini
Dessa köttbullar alla ’piccata’ får konsistensen som en paté. Börja med…
Matlängtan
En kokbok utöver det vanliga av Peter och Carina Nordin
Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på smaken. Vi håller fast vid denna princip under hela matlagningen och skapandeprocessen. Vi har under 35 år rest, studerat och förkovrat oss för att utveckla våra tekniker och lära oss hur man pressar ut så mycket smak som möjligt ur en råvara.
Vi är välkända restauratörer, kockar, vinmakare och konditorer från Stockholm som nu bor och verkar i Italien. Vi har ödmjukt mottagit flera priser – så som årets restaurang vid tre tillfällen. 2006, ”Bengt Wedholms Gastronomiska pris” och 2007 belönades vi med en Bib Gourmand (under vår regi), för Restaurang Prinsen i Guide Michelin. 2007 blev jag invald i den mest prestigefulla gastronomiska organisationen i Sverige; Sandahl Foundation.
Vi har gett ut kokböcker och lagat mat på TV och vi har många års erfarenhet av den italienska landsbygden. Vi har producerat både olivolja och vin i Toscana. Vi har dessutom spenderat 35 år på världens främsta restauranger, i deras kök för att lära oss hemligheterna bakom den bästa pastan, risotton och den äkta italienska gastronomin.
”Längtan efter god mat utan krusiduller fick oss att landa i den vackraste italienska myllan i Marche!”
På en egen kulle med fantastisk utsikt över ett böljande landskap. Här fick vi inspiration till att göra en kokbok som handlar om just denna längtan. Vi är besjälade av vår region, från våra många gastronomiska resor, besök i olika restaurangkök världen över, inspiration från vårt väldiga gastronomiska bibliotek, alla år bakom spisar på egna restauranger och av vår nyfikenhet på den enkla gastronomin.
Peter Nordin
Peter Nordin har varit restauratör sedan 1979. Han har varit med i TV-program, publicerat kokböcker och drivit flera krogar. I år publiceras Peters och Carinas nya kokbok, Matlängtan.
2016 sålde Peter sitt krogimperium och flyttade till Marche för att leva mer småskaligt och få laga maten själv tillsammans med familj. I Marche har Peter och Carina öppnat Casa San Ruffino, som är ett Bed and Breakfast.
Peter har sedan 2020 skrivit för Goda Italien och låter läsaren drömma sig bort i berättandet av livet i Marche. Förutom sina reportage publicerar vi många av Peters recept som är fantastiskt goda!
Reportage!
25 september, 2022
Närhet är kärlek
Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt…
30 augusti, 2022
Kåseri: Harrys Bar och lantkyckling alla ’piccata’
Jag är på besök hos den mest klassiska restaurangen du kan tänka dig.…
20 juni, 2022
Kycklingen, kocken, och hallon från himlen
Jag tänker ofta på den stora skillnaden av liv vi hade i Stockholm med…
Peters recept!
Soppor,Peter Nordin,Vegetariskt
Soppa på oliver
Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och…
Vegetariskt,Såser,Peter Nordin
Citronsås med Limoncello
Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina…
Piccata Nordini
Dessa köttbullar alla ’piccata’ får konsistensen som en paté. Börja med…
Matlängtan
En kokbok utöver det vanliga av Peter och Carina Nordin
Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på smaken. Vi håller fast vid denna princip under hela matlagningen och skapandeprocessen. Vi har under 35 år rest, studerat och förkovrat oss för att utveckla våra tekniker och lära oss hur man pressar ut så mycket smak som möjligt ur en råvara.
Vi är välkända restauratörer, kockar, vinmakare och konditorer från Stockholm som nu bor och verkar i Italien. Vi har ödmjukt mottagit flera priser – så som årets restaurang vid tre tillfällen. 2006, ”Bengt Wedholms Gastronomiska pris” och 2007 belönades vi med en Bib Gourmand (under vår regi), för Restaurang Prinsen i Guide Michelin. 2007 blev jag invald i den mest prestigefulla gastronomiska organisationen i Sverige; Sandahl Foundation.
Peter Nordin
Peter Nordin har varit restauratör sedan 1979. Han har varit med i TV-program, publicerat kokböcker och drivit flera krogar. I år publiceras Peters och Carinas nya kokbok, Matlängtan.
2016 sålde Peter sitt krogimperium och flyttade till Marche för att leva mer småskaligt och få laga maten själv tillsammans med familj. I Marche har Peter och Carina öppnat Casa San Ruffino, som är ett Bed and Breakfast.
Peter har sedan 2020 skrivit för Goda Italien och låter läsaren drömma sig bort i berättandet av livet i Marche. Förutom sina reportage publicerar vi många av Peters recept som är fantastiskt goda!
Reportage!
En hälsning från olivlunden i Marche
Hur blev årets olivolja på kullen i Marche? Peter Nordin uppdaterar…
Peters recept!
Ravioli med ricotta lök och salvia
Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i salvia från…
Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på smaken. Vi håller fast vid denna princip under hela matlagningen och skapandeprocessen. Vi har under 35 år rest, studerat och förkovrat oss för att utveckla våra tekniker och lära oss hur man pressar ut så mycket smak som möjligt ur en råvara.
Vi är välkända restauratörer, kockar, vinmakare och konditorer från Stockholm som nu bor och verkar i Italien. Vi har ödmjukt mottagit flera priser – så som årets restaurang vid tre tillfällen. 2006, ”Bengt Wedholms Gastronomiska pris” och 2007 belönades vi med en Bib Gourmand (under vår regi), för Restaurang Prinsen i Guide Michelin. 2007 blev jag invald i den mest prestigefulla gastronomiska organisationen i …