Pesto Caprese PaniniEn krispig italiensk macka med tomat, mozzarella och krämig pesto. Perfekt att ta med på en picknick i solen!

Ingredienser:

  • Ciabatta eller baguette
  • 2 st bifftomater
  • ca 150g prosciutto
  • 2-3 st mozzarella
  • Färsk oregano
  • Olivolja
  • En vitlöksklyfta
  • Pesto
  • Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 C.

Dela brödet på hälften.

Underdelen: Gröp ur en del av brödets innehåll. Lägg på skivad tomat och mozzarella. Ringla över olivolja och lägg på färsk oregano. Salta och peppra efter smak. Lägg på skivor av prosciutto. Toppa med ytterligare skivor av mozzarella.

Överdelen: Riv ner en vitlöksklyfta och bred på brödet. Ringla sedan över olivolja.

Grilla bröden i ugnen i 15-20 minuter tills de fått färg och osten smält. Ta ut bröden och lägg på pesto. Lägg ihop bröden och dela i önskad storlek. Buon Appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pesto Caprese PaniniEn krispig italiensk macka med tomat, mozzarella och krämig pesto. Perfekt att ta med på en picknick i solen!

Ingredienser:

  • Ciabatta eller baguette
  • 2 st bifftomater
  • ca 150g prosciutto
  • 2-3 st mozzarella
  • Färsk oregano
  • Olivolja
  • En vitlöksklyfta
  • Pesto
  • Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 C.

Dela brödet på hälften.

Underdelen: Gröp ur en del av brödets innehåll. Lägg på skivad tomat och mozzarella. Ringla över olivolja och lägg på färsk oregano. Salta och peppra efter smak. Lägg på skivor av prosciutto. Toppa med ytterligare skivor av mozzarella.

Överdelen: Riv ner en vitlöksklyfta och bred på brödet. Ringla sedan över olivolja.

Grilla bröden i ugnen i 15-20 minuter tills de fått färg och osten smält. Ta ut bröden och lägg på pesto. Lägg ihop bröden och dela i önskad storlek. Buon Appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Vin brulé

Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda socker/honung, citrusskal, apelsinjuice och kryddor i en kastrull. Sedan...

Läs mer

Spaghetti-alle-Vongole-av-Peter-Nordin

Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin

Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...

Läs mer

Karamelliserad lök

Karamelliserad lök

Denna underbara lök använder jag till mycket. Den tar litet tid att få klar, men går bra att frysa. Gör en stor sats och ha som kärlek i ...

Läs mer

Arancini-Verdi

Arancini Verdi

Risottobollar, en grön antipasti såsom vi ibland serverar den, som en fin start på vår dining här på Ruffino ...

Läs mer