Penne alla milanese
Pasta med salsiccia och saffran
En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även tillåter en skvätt grädde!
Ingredienser:
- 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, gärna penne rigate
- 100 gr salsiccia
- 1 påse saffran
- Ca 1 dl vispgrädde
- Riven Grana Padano eller Parmigiano Reggiano
- Salt & peppar
Gör så här:
Skala salsiccian och smula ner den i mindre bitar. Bryn korven i en stekpanna och låt dem därefter rinna av på lite hushållspapper. Häll bort fettet i pannan och lägg tillbaka korvbitarna. Tillsätt grädde och saffran, blanda väl och fortsätt tillaga på medelvärme i ca 3 minuter. Smaka av med salt och nymalen peppar.
Koka pastan al dente och blanda den väl med såsen och den rivna parmesanosten.
Buon appetito!
Penne alla milanese
Pasta med salsiccia och saffran
En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även tillåter en skvätt grädde!
Ingredienser:
- 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, gärna penne rigate
- 100 gr salsiccia
- 1 påse saffran
- Ca 1 dl vispgrädde
- Riven Grana Padano eller Parmigiano Reggiano
- Salt & peppar
Gör så här:
Skala salsiccian och smula ner den i mindre bitar. Bryn korven i en stekpanna och låt dem därefter rinna av på lite hushållspapper. Häll bort fettet i pannan och lägg tillbaka korvbitarna. Tillsätt grädde och saffran, blanda väl och fortsätt tillaga på medelvärme i ca 3 minuter. Smaka av med salt och nymalen peppar.
Koka pastan al dente och blanda den väl med såsen och den rivna parmesanosten.
Buon appetito!
Fyra fantastiska recept !
Crema di mascarpone con fragole
Är du sugen på att laga något riktigt gott med sensommarens jordgubbar? På mindre än en halvtimme så har du fixat en dessert som är så god ...
Lasagne alla Bolognese
En av de mest kända och älskade rätterna från det italienska köket. Krämig, kryddig och otroligt god...
Pasta al limone
Pasta al limone. Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas.
Bucatini all’Amatriciana
Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina ingredienser. Bucatini all’Amatriciana är kanske det yttersta beviset på det ...