Pasta med salsiccia och peperoncino
Text och recept: Tomas Bacoccoli
Ingredienser Pasta med salsiccia och peperoncino: (4-6 portioner)
- 500 gram Umbricelli eller valfri pasta
- 2-6 färska salsicciakorvar, beroende på hur mycket kött man vill ha
- Ca 400 gram passerad tomat
- 2-3 små peperoncino-frukter, beroende på önskad styrka
- 1 dl torrt vitt vin
- En ”påklädd” vitlöksklyfta
- Pastavatten
- Lite olivolja
Gör så här:
Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter. Häll av oljan med peperoncinon och vitlöken och spara till senare. Smula ner salsicciafärsen i samma stekpanna. Addera lite vitt vin när det torkar.
Häll sedan i den passerade tomaten och den sparade olivoljan med peperoncinon och vitlöksklyftan. Låter såsen puttra under lock. Addera cirka en deciliter pastavatten när pastan nästan är färdig. Rör runt.
Blanda med pastan när den fortfarande är al dente. Njut av Pasta med salsiccia och peperoncino!
Pasta med salsiccia och peperoncino
Text och recept: Tomas Bacoccoli
Ingredienser Pasta med salsiccia och peperoncino: (4-6 portioner)
- 500 gram Umbricelli eller valfri pasta
- 2-6 färska salsicciakorvar, beroende på hur mycket kött man vill ha
- Ca 400 gram passerad tomat
- 2-3 små peperoncino-frukter, beroende på önskad styrka
- 1 dl torrt vitt vin
- En ”påklädd” vitlöksklyfta
- Pastavatten
- Lite olivolja
Gör så här:
Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter. Häll av oljan med peperoncinon och vitlöken och spara till senare. Smula ner salsicciafärsen i samma stekpanna. Addera lite vitt vin när det torkar.
Häll sedan i den passerade tomaten och den sparade olivoljan med peperoncinon och vitlöksklyftan. Låter såsen puttra under lock. Addera cirka en deciliter pastavatten när pastan nästan är färdig. Rör runt.
Blanda med pastan när den fortfarande är al dente. Njut av Pasta med salsiccia och peperoncino!
Mer av Tomas Bacoccoli !
Olivoljerapporten 2021
Nu har vi plockat klart oliver i Umbrien och på de flesta andra ställen i Italien också. Dags att summera skörden...
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...
Amelia – Italienska under ytan
Reportage,Oss svenskitalienare emellan,Just nu,Tomas Bacoccoli
Det är många som vill vara italienska, men som inte är det. Vet inte om du förstår vad jag menar, men som italienare noterar man sånt. Det är smickrande när folk överartikulerar sig och gör sig till, för att de så himla gärna vill vara italienska liksom.
Lite peperoncino skadar aldrig
Jag började laga mat i femtonårsåldern och sedan dess har peperoncinon varit min bästa vän i köket. Och de svenska vänner som jag introdud..
Mer av Tomas Bacoccoli !
Umbrisk kycklingleverpaté
Mat av alla slag har alltid varit en självklar del av mitt liv. Det har alltid handlat om råvarorna och strävan efter enkelheten och ...
Vem är Natalie Montanari?
Cia Berg, ni vet hon som spelade i Ubangi med Orup och framförallt i det coola bandet Whale, tillsammans med Henrik Schyffert.