Pasta con zucchine e cozze

Pasta med zucchini och blåmusslor

Gillar du blåmusslor så är det här pastan för dig. En matig men fräsch rätt som smakar bäst med ett kallt glas italienskt vitt vin från till exempel Frascati!

 

Ingredienser:

  • 4 portioner valfri pasta
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 zucchini
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippe persilja, hackad (efter smak)

 

Gör så här:

Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på en liten kniv och riv av ”skägget” som sticker ut ur skalet. Kolla alla musslorna innan tillagning genom att knacka dem mot en skärbräda eller i diskhon; om de inte sluter sig eller om det rinner ut sand slänger du dem.

 

Lägg musslorna i en kastrull med 2 msk vatten, täck med lock och låt dem koka försiktigt på medelvärme. Det tar cirka 5 minuter tills musslorna har öppnat sig, släng alla som fortfarande är stängda. Låt dem svalna lite, och plocka ur dem ur skalen. Spara eventuellt några med skalen till garnering. Sila vattnet kokvattnet och ställ åt sidan.

 

Skär zucchinin i mindre bitar, gärna tunna stavar. Fräs dem försiktigt i en panna med olja och vitlöksklyftan som du krossar lätt. När zucchinin har mjuknat, ta bort vitlöken och lägg i musslorna och det sparade kokvattnet. Koka ihop några minuter.

 

Tillsätt pastan som du kokat al dente och blanda väl under ett par minuter. Tänk på att musselkoket kan vara ganska salt så pastan kan med fördel kokas med lite mindre salt än vanligt.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pasta con zucchine e cozze

Pasta med zucchini och blåmusslor

Gillar du blåmusslor så är det här pastan för dig. En matig men fräsch rätt som smakar bäst med ett kallt glas italienskt vitt vin från till exempel Frascati!

Ingredienser:

  • 4 portioner valfri pasta
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 zucchini
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippe persilja, hackad (efter smak)

Gör så här:

Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på en liten kniv och riv av ”skägget” som sticker ut ur skalet. Kolla alla musslorna innan tillagning genom att knacka dem mot en skärbräda eller i diskhon; om de inte sluter sig eller om det rinner ut sand slänger du dem.

Lägg musslorna i en kastrull med 2 msk vatten, täck med lock och låt dem koka försiktigt på medelvärme. Det tar cirka 5 minuter tills musslorna har öppnat sig, släng alla som fortfarande är stängda. Låt dem svalna lite, och plocka ur dem ur skalen. Spara eventuellt några med skalen till garnering. Sila vattnet kokvattnet och ställ åt sidan.

Skär zucchinin i mindre bitar, gärna tunna stavar. Fräs dem försiktigt i en panna med olja och vitlöksklyftan som du krossar lätt. När zucchinin har mjuknat, ta bort vitlöken och lägg i musslorna och det sparade kokvattnet. Koka ihop några minuter.

Tillsätt pastan som du kokat al dente och blanda väl under ett par minuter. Tänk på att musselkoket kan vara ganska salt så pastan kan med fördel kokas med lite mindre salt än vanligt.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

glassfylld-panettone

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…

Läs mer

cacio-e-pepe

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.

Läs mer

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.Blanda pastan med svampen..

Läs mer

Lasagne-alla-Bolognese

Lasagne alla Bolognese

En av de mest kända och älskade rätterna från det italienska köket. Krämig, kryddig och otroligt god...

Läs mer