Pasta con ragù di lenticchiePasta med linsragù
Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen är ungefär som vanligt, men köttet är ersatt med linser som är en mycket viktig källa till proteiner, järn och fibrer. Välj gärna att servera med en ”kort” pasta som t.ex. penne.
Ingredienser: (4 portioner)
- 300 gr pasta
- 1/2 lök
- 1 morot
- 1 st selleristjälk
- 200 gr linser
- 400 gr passerade tomater
- 5 dl vatten
- salt
- extra virgin olivolja
- några kvistar färsk timjan
Gör så här:
Fräs den finhackade löken, moroten och sellerin i en kastrull. Häll i de passerade tomaterna och koka i ca 20 minuter. Tillsätt sedan de torkade linserna, vattnet och timjan och koka i 1 timme. Smaka av med salt i slutet av tillagningen.
Koka pastan al dente i rikligt med kokande saltat vatten, låt den rinna av och tillsätt den i såsen. Lägg upp på tallrik och avsluta med lite nymald svartpeppar och lite god olivolja.
Pasta con ragù di lenticchiePasta med linsragù
Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen är ungefär som vanligt, men köttet är ersatt med linser som är en mycket viktig källa till proteiner, järn och fibrer. Välj gärna att servera med en ”kort” pasta som t.ex. penne.
Ingredienser: (4 portioner)
- 300 gr pasta
- 1/2 lök
- 1 morot
- 1 st selleristjälk
- 200 gr linser
- 400 gr passerade tomater
- 5 dl vatten
- salt
- extra virgin olivolja
- några kvistar färsk timjan
Gör så här:
Fräs den finhackade löken, moroten och sellerin i en kastrull. Häll i de passerade tomaterna och koka i ca 20 minuter. Tillsätt sedan de torkade linserna, vattnet och timjan och koka i 1 timme. Smaka av med salt i slutet av tillagningen.
Koka pastan al dente i rikligt med kokande saltat vatten, låt den rinna av och tillsätt den i såsen. Lägg upp på tallrik och avsluta med lite nymald svartpeppar och lite god olivolja.
Fyra fantastiska recept !
Paolo’s Tiramisú
Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön träffade vi Paolo som brinner för matlagning. En kväll bjuder Paolo på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!
En glädjefylld tradition
Drinkar,Vi Gillar,Peter Nordin
Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien - och speciellt i min region Marche
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio olio. Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna
Linguini Alle Zucchine
En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med krispig zucchini som smaksatts med aromatiska örter och citron.