Pasta con funghi al profumo di MarsalaPasta med svamp och marsalavin
En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala – det berömda starkvinet från Sicilien. Tack vare vinet så kommer rätten att smaka lika gott med butikens champinjoner eller kantareller och karljohanssvamp från skogen. Lite parmesan och persilja på toppen och rätten är komplett!
Ingredienser:
- 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, men gärna ”kort” pasta som t.ex. penne, farfalle
- 300 gr valfri svamp
- 3 msk matlagningsgrädde
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 glas (ca 1 dl) marsalavin
- färsk persilja
- riven parmesanost
- extra virgin olivolja
- salt och peppar
Gör så här:
Rengör och grovhacka svamparna. Krossa vitlöksklyftan, finhacka schalottenlöken och stek båda i en panna med extra jungfruolja. Tillsätt svampen, salt och peppar och tillaga under lock tills den mjuknat. Tillsätt marsalavinet och låt det koka bort helt.
Koka pastan al dente, tillsätt den sedan i pannan med svampen. Blanda allt med några matskedar matlagningsgrädde och lite kokvatten från pastan för att få rätt krämighet.
Toppa med riven parmesanost och hackad persilja. Buon appetito!
Pasta con funghial profumo di MarsalaPasta med svamp och marsalavin
En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala – det berömda starkvinet från Sicilien. Tack vare vinet så kommer rätten att smaka lika gott med butikens champinjoner eller kantareller och karljohanssvamp från skogen. Lite parmesan och persilja på toppen och rätten är komplett!
Ingredienser:
- 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, men gärna ”kort” pasta som t.ex. penne, farfalle
- 300 gr valfri svamp
- 3 msk matlagningsgrädde
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 glas (ca 1 dl) marsalavin
- färsk persilja
- riven parmesanost
- extra virgin olivolja
- salt och peppar
Gör så här:
Rengör och grovhacka svamparna. Krossa vitlöksklyftan, finhacka schalottenlöken och stek båda i en panna med extra jungfruolja. Tillsätt svampen, salt och peppar och tillaga under lock tills den mjuknat. Tillsätt marsalavinet och låt det koka bort helt.
Koka pastan al dente, tillsätt den sedan i pannan med svampen. Blanda allt med några matskedar matlagningsgrädde och lite kokvatten från pastan för att få rätt krämighet.
Toppa med riven parmesanost och hackad persilja. Buon appetito!
Mer Pasta !
Ragù bianco
En smakrik och mustig köttfärsås utan tomat och rött vin.
Ragú alla Bolognese
En mustig och smakrik köttfärsås. Detta är ett långkok och original receptet från Bologna. Ät denna äkta italienska rätt med pasta...
Pasta med saffran och citron
En enkel men färgstark pasta med saffran och citron!
Bucatini all’Amatriciana
Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina ingredienser. Bucatini all’Amatriciana är kanske det yttersta beviset på det ...