Paolo's TiramisúKlassisk italiensk dessert på Paolos vis!

Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön bodde vi på Hotel Loveno. Där träffade vi Sara och Paolo som äger hotellet. Paolo brinner för matlagning och håller ofta i matlagningskurser på hotellet. En kväll bjuder Paolo oss på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!

 

Lär känna familjen och läs mer om hotellet här!


Ingredienser klassisk Tiramisú: (ca 10 serveringar)

  • ca 3 dl kaffe
  • 4 ägg
  • 100g socker (lite mer än 1 dl)
  • 500g Mascarpone
  • Savoiardikex

 

Gör så här:

Börja med att förbereda kaffet (där vi ska blötlägga kakorna) eftersom det måste svalna.

 

Separera sedan de 4 äggvitorna från de 4 äggulorna, lägg i två olika skålar. I skålen med äggulorna lägger du 50 g socker och vispar med en elvisp tills det bildas vågor. Tillsätt 500 g mascarpone, en sked i taget, och blanda försiktigt.

 

Ta den andra skålen med äggvitorna och tillsätt resterande 50g socker och vispa med en ren elvisp. Blanda ihop de två äggblandningarna mycket försiktigt.

 

Doppa kexen i kaffet utan att de blir alltför blöta och fyll sedan botten av en bakform. Fortsätt med ett tjockare lager av mascarponekräm. Följ dessa steg tills bakformen är färdig.

 

Paolo´s tips: Låt Tiramisun stå kallt i 24h för bäst smak!

 

Pudra ett lager kakao efter smak innan servering. Servera och njut!

 

Missa inte:

Crema di mascarpone e limone

Tiramisú Al Limoncello

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Paolo's TiramisúKlassisk italiensk dessert på Paolos vis!

Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön bodde vi på Hotel Loveno. Där träffade vi Sara och Paolo som äger hotellet. Paolo brinner för matlagning och håller ofta i matlagningskurser på hotellet. En kväll bjuder Paolo oss på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!

Lär känna familjen och läs mer om hotellet här!


Ingredienser klassisk Tiramisú: (ca 10 serveringar)

  • ca 3 dl kaffe
  • 4 ägg
  • 100g socker (lite mer än 1 dl)
  • 500g Mascarpone
  • Savoiardikex

Gör så här:

Börja med att förbereda kaffet (där vi ska blötlägga kakorna) eftersom det måste svalna.

 

Separera sedan de 4 äggvitorna från de 4 äggulorna, lägg i två olika skålar. I skålen med äggulorna lägger du 50 g socker och vispar med en elvisp tills det bildas vågor. Tillsätt 500 g mascarpone, en sked i taget, och blanda försiktigt.

 

Ta den andra skålen med äggvitorna och tillsätt resterande 50g socker och vispa med en ren elvisp. Blanda ihop de två äggblandningarna mycket försiktigt.

 

Doppa kexen i kaffet utan att de blir alltför blöta och fyll sedan botten av en bakform. Fortsätt med ett tjockare lager av mascarponekräm. Följ dessa steg tills bakformen är färdig.

 

Paolo´s tips: Låt Tiramisun stå kallt i 24h för bäst smak!

 

Pudra ett lager kakao efter smak innan servering. Servera och njut!

 

Missa inte:

Crema di mascarpone e limone

Tiramisú Al Limoncello

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Lasagne-con-zucca-e-stracciatella

Lasagne con zucca e stracciatella

En vegetarisk variant av lasagne som kombinerar höstsmaken av pumpa med den delikata stracciatella ...

Läs mer

cacio-e-pepe

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.

Läs mer

Limoncellosorbet

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Läs mer

Torta-Caprese

Torta Caprese

Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk och underbar tårta av choklad och mandel. Läs alla desserter på ww.godaitalien.se

Läs mer