Paolo's TiramisúKlassisk italiensk dessert på Paolos vis!
Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön bodde vi på Hotel Loveno. Där träffade vi Sara och Paolo som äger hotellet. Paolo brinner för matlagning och håller ofta i matlagningskurser på hotellet. En kväll bjuder Paolo oss på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!
Lär känna familjen och läs mer om hotellet här!
Ingredienser klassisk Tiramisú: (ca 10 serveringar)
-
ca 3 dl kaffe
-
4 ägg
-
100g socker (lite mer än 1 dl)
-
500g Mascarpone
- Savoiardikex
Gör så här:
Börja med att förbereda kaffet (där vi ska blötlägga kakorna) eftersom det måste svalna.
Separera sedan de 4 äggvitorna från de 4 äggulorna, lägg i två olika skålar. I skålen med äggulorna lägger du 50 g socker och vispar med en elvisp tills det bildas vågor. Tillsätt 500 g mascarpone, en sked i taget, och blanda försiktigt.
Ta den andra skålen med äggvitorna och tillsätt resterande 50g socker och vispa med en ren elvisp. Blanda ihop de två äggblandningarna mycket försiktigt.
Doppa kexen i kaffet utan att de blir alltför blöta och fyll sedan botten av en bakform. Fortsätt med ett tjockare lager av mascarponekräm. Följ dessa steg tills bakformen är färdig.
Paolo´s tips: Låt Tiramisun stå kallt i 24h för bäst smak!
Pudra ett lager kakao efter smak innan servering. Servera och njut!
Missa inte:
Paolo's TiramisúKlassisk italiensk dessert på Paolos vis!
Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön bodde vi på Hotel Loveno. Där träffade vi Sara och Paolo som äger hotellet. Paolo brinner för matlagning och håller ofta i matlagningskurser på hotellet. En kväll bjuder Paolo oss på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!
Lär känna familjen och läs mer om hotellet här!
Ingredienser klassisk Tiramisú: (ca 10 serveringar)
-
ca 3 dl kaffe
-
4 ägg
-
100g socker (lite mer än 1 dl)
-
500g Mascarpone
- Savoiardikex
Gör så här:
Börja med att förbereda kaffet (där vi ska blötlägga kakorna) eftersom det måste svalna.
Separera sedan de 4 äggvitorna från de 4 äggulorna, lägg i två olika skålar. I skålen med äggulorna lägger du 50 g socker och vispar med en elvisp tills det bildas vågor. Tillsätt 500 g mascarpone, en sked i taget, och blanda försiktigt.
Ta den andra skålen med äggvitorna och tillsätt resterande 50g socker och vispa med en ren elvisp. Blanda ihop de två äggblandningarna mycket försiktigt.
Doppa kexen i kaffet utan att de blir alltför blöta och fyll sedan botten av en bakform. Fortsätt med ett tjockare lager av mascarponekräm. Följ dessa steg tills bakformen är färdig.
Paolo´s tips: Låt Tiramisun stå kallt i 24h för bäst smak!
Pudra ett lager kakao efter smak innan servering. Servera och njut!
Missa inte:
Fyra fantastiska recept !
Lasagne con zucca e stracciatella
En vegetarisk variant av lasagne som kombinerar höstsmaken av pumpa med den delikata stracciatella ...
Cacio e Pepe av Peter Nordin
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.
Limoncellosorbet
En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.
Torta Caprese
Just nu,Peter Nordin,Reportage,Desserter
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk och underbar tårta av choklad och mandel. Läs alla desserter på ww.godaitalien.se