Panforte - italiensk nougatkaka
Panforte är en utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.
Ingredienser:
- 150 g mandel
- 75 g hasselnötter
- 75 g valnötter
- 4/5 tsk kanel
- 1 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl honung
- 2 dl strösocker
- 150 g mörk choklad (gärna 70 %)
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°C.
Blanda mandel, hasselnötter, kanel, valnötter och vetemjöl.
Värm honung och socker i en kastrull tills sockerkristallerna smälter.
Ta sedan kastrullen från värmen och tillsätt därefter choklad till den smälter.
Rör ner nötblandningen i chokladblandningen.
Fördela i en smord form med ett tillklippt bakplåtspapper i botten.
Grädda i ca 30 minuter.
Läs också:
Panforte - italiensk nougatkaka
Panforte är en utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.
Ingredienser:
- 150 g mandel
- 75 g hasselnötter
- 75 g valnötter
- 4/5 tsk kanel
- 1 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl honung
- 2 dl strösocker
- 150 g mörk choklad (gärna 70 %)
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°C. Blanda mandel, hasselnötter, kanel, valnötter och vetemjöl. Värm honung och socker i en kastrull tills sockerkristallerna smälter. Ta sedan kastrullen från värmen och tillsätt därefter choklad till den smälter. Rör ner nötblandningen i chokladblandningen. Fördela i en smord form med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Grädda i ca 30 minuter.
Läs också:
Mer italiensk jul !
Saffranspannacotta
En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna...
Pizza bianca med grönkål
En vit pizza med gorgonzola, grönkål och pinjenötter. Ett perfekt tilltugg till ditt italienska julbord! Allt du behöver är...
Saffransbiscotti
Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!