Panettone med apelsin
Panettone med apelsin är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin och kanderade apelsinskal, oavsett är Panettone med apelsin ett måste på det italienska julbordet!
Läs mer om historien bakom julkakan HÄR.
Ingredienser:
- 1 förpackning Panettone
- 2 apelsiner
- Chokladkräm
- 100 g mörk choklad
- 1 frp Mascarpone
- 1 msk flytande honung
- 4 msk salta pistagenötter, hackade (efter smak)
- Minimaränger (vita)
Gör så här:
Ta ut mascarponen ur kylen och låt stå rumstempererad en stund (viktigt att den inte är kall)
Bryt chokladen i mindre bitar. Smält i vattenbad. Låt sedan chokladen svalna i några minuter.
Vispa ihop chokladen och mascarpone till en chokladkräm. Häll sedan i flytande honung.
Skär Panettone i portionsbitar och lägg på små tallrikar.
Riv eller skär apelsin-skalet med en potatisskalare. Ställ åt sidan.
Skär ut apelsinklyftor och fördela jämnt över kakbitarna.
Skeda eller spritsa chokladkräm över apelsinklyftorna.
Strö över hackade nötter och minimaränger. Lägg till sist på apelsin-skalet som dekor.
Buon appetito!
Fler julrecept:
Pasta con zafferano e limone
Risotto Milanese
Glassfylld panettone
Besök vår julsida:
Fira en italiensk jul
Panettone med apelsin
Panettone med apelsin är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin och kanderade apelsinskal, oavsett är Panettone med apelsin ett måste på det italienska julbordet!
Läs mer om historien bakom julkakan HÄR.
Ingredienser:
- 1 förpackning Panettone
- 2 apelsiner
- Chokladkräm
- 100 g mörk choklad
- 1 frp Mascarpone
- 1 msk flytande honung
- 4 msk salta pistagenötter, hackade (efter smak)
- Minimaränger (vita)
Gör så här:
Ta ut mascarponen ur kylen och låt stå rumstempererad en stund (viktigt att den inte är kall)
Bryt chokladen i mindre bitar. Smält i vattenbad. Låt sedan chokladen svalna i några minuter.
Vispa ihop chokladen och mascarpone till en chokladkräm. Häll sedan i flytande honung.
Skär Panettone i portionsbitar och lägg på små tallrikar.
Riv eller skär apelsin-skalet med en potatisskalare. Ställ åt sidan.
Skär ut apelsinklyftor och fördela jämnt över kakbitarna.
Skeda eller spritsa chokladkräm över apelsinklyftorna.
Strö över hackade nötter och minimaränger. Lägg till sist på apelsin-skalet som dekor.
Buon appetito!
Fler julrecept:
Pasta con zafferano e limone
Risotto Milanese
Glassfylld panettone
Besök vår julsida:
Fira en italiensk jul
Mer italiensk jul !
Spritz di natale
En vintrig version av den klassiska drinken spritz med smak av tranbär och rosmarin. Servera som fördrink till helgens julmiddag.
Insalata Siciliana di Arance
Fräsch sallad på apelsin, fänkål och oliver.
Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)
Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda socker/honung, citrusskal, apelsinjuice och kryddor i en kastrull. Sedan...