Fyra goda viner runt hundralappen
Fyra goda viner runt hundralappen på systembolaget just nu!…
Tomas Bacoccoli släpper ny bok
Mycket av Italien kan återskapas utanför landets gränser,…
Höstfavoriter! Våra topp 4 viner
Hösten är verkligen en tid för comfort food och goda viner.…
En donna värd att hylla
Vineriet är det första i Italien där alla anställda är…
Cucina povera, kåseri och fyllda pastakuddar
Reportage,Peter Nordin,Just nu
Cucina poveraI - de fattigas kök - dessa tider kommer du…
Trattoria Corazza – autentiskt italienskt!
Att hitta autentisk italiensk mat utanför Italien kan vara…
Kallpressad olivolja – Una storia magica
Just nu,Olivolja,Reportage,Tomas Bacoccoli
Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja…
Mille Miglia – Ett Klassiskt rally
Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som…
Matlängtan
Reportage,Vi Gillar,Just nu,Peter Nordin
Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på…
Kär pizza har många varianter
Reser du runt på den italienska stöveln så kommer du att…
Neapel – den moderna pizzans vagga
Den moderna pizzan härstammar just från Neapel - den…
Food tour i Cagliari, Sardinien
Reportage,Vi Gillar,Just nu,Johan Åstrand
Hur skiljer sig det sardinska köket mot det Italienska?…
Mitt italienska fredagsmys
Ibland måste man rena sig själv lite. Och Elin och jag har…
Torta Caprese
Reportage,Desserter,Just nu,Peter Nordin
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk…
Världens bästa konditorer!
2021 verkar vara Italiens år på tävlingsfronten! Efter att…
Novellon är runt hörnet
Just nu,Reportage,Tomas Bacoccoli
När det gäller olivolja så heter festen Novello. Den nya…
Vi gillar Burrata!
Vi gillar Burrata! Den gudomligt dekadenta, och alltmer…
Återkomsten till det goda Italien
Reportage,Louise Laurenius,Just nu
Omständigheter i världen gjorde att jag åkte hem till Skåne…
Från maten till vinet
Hur blir man egentligen vinodlare eller vinmakare?.. Ja,…
Världens bästa matstäder
När Travel & Leisure lät sin läsare rösta om världens bästa…
Peppes på Sicilien!
Vi Gillar,Just nu,Lena Martoglio Bomler
Dagens insidertips hittar vi vid en populär badplats hos…
Sverige äter italienskt!
Det italienska köket håller ställningarna starkt i de…
Vi gillar (sen)sommarens grillvin!
Läs vår artikel - Vi gillar (sen)sommarens grillvin! Få…
Cykelns dag- Cykla ifrån italienarna?
3 juni firas varje år Cykelns dag över hela världen. Det…
Girot har nått Toscana!
Dagens 21 mil långa etapp i Giro d'Italia rullar genom…
Kaffenjutning på italienskt vis
Kaffenjutning är en helig rit i Italien. Från tidiga…
Amelia – Italienska under ytan
Just nu,Tomas Bacoccoli,Reportage,Oss svenskitalienare emellan
Det är många som vill vara italienska, men som inte är det.…
Girot – Valpolicella i vattenflaskan?
Girot - Valpolicella i vattenflaskan? Efter fyra hårda…
En bastu i Umbrien
Just nu,Tomas Bacoccoli,Reportage,Oss svenskitalienare emellan
Till alla er som har njutit av Tomas Bacoccolis texter här…
Turin – värt ett besök!
Just nu,Tips,Reportage,Lena Martoglio Bomler
Vem hade trott att en industristad som Turin skulle kunna…
Don Tommaso – om barndomens Italien
Reportage,Oss svenskitalienare emellan,Just nu,Tomas Bacoccoli
Don Tommaso. Man behövde inte älska fotboll för att titta…
Oss svenskitalienare emellan
Just nu,Reportage,Oss svenskitalienare emellan
För fem år sen började en bok skriva sig själv i huvudet på…
Vi gillar Mozzarella
Mozzarella är en färskost gjord av ko- eller buffelmjölk.…
En resa i fantasin
Reportage,Peter Nordin,Just nu
I väntan på det ”goda Italien” är som i väntan på Godot av…
En värld av tryffel
Reportage,Tomas Bacoccoli,Just nu
Jag kommer aldrig glömma när jag steg in på en enkel…
Vi gillar Gorgonzola
Gorgonzola är utan tvekan Italiens mest kända blåmögelost,…
Spritz – En bitterljuv historia
Just nu,Reportage,Jonas Henningsson
Spritz har serverats i sin bittra kostym i över hundra år i…
Prosecco och Cicchetti
Reportage,Jonas Henningsson,Just nu
Bästa sättet att förolämpa en venedigbo är att kalla…
Sicilien – Sol och vår!
Sicilien. När vädret här hemma inte visar sig från sin…
De fattigas kök
Just nu,Reportage,Peter Nordin
Inget får gå förlorat i köket sa alltid min far och mor –…
Vårfunderingar och Vildsparris
Just nu,Reportage,Tomas Bacoccoli
Vårfunderingar och Vildsparris. Fåglarna kvittrar och…
Vitaminer från Sicilien
Under våra kallaste månader är de solmogna blodapelsinerna…
Det italienska köket – ett världsarv?
Italiens ledande mattidning, La Cucina Italia, med anor…
Vinets dag till minne av San Vincenzo
Vinets dag infaller på Sankt Vincents dag den 22 januari…
La Collina Blu
Vägen från ett hyreshus i Solna till en gård på toscanska…
En trotjänare uppmärksammas!
I det avlånga landet Italien produceras en stor mängd olika…
Det du inte vet…
Reportage,Peter Nordin,Just nu
Ungefär så beskriver våra italienska vänner Marche. I…
Lucca – Puccinis hemstad
Just nu,Reportage,Michèle Shah
Lucca blir ofta överskuggad av grannen Pisa med sitt…
Italien i fokus på filmfestival
Att ha Italien som tema på Stockholms filmfestival är ett…
Fyra goda viner runt hundralappen
Fyra goda viner runt hundralappen på systembolaget just nu!…
Tomas Bacoccoli släpper ny bok
Mycket av Italien kan återskapas utanför landets gränser,…
Höstfavoriter! Våra topp 4 viner
Hösten är verkligen en tid för comfort food och goda viner.…
En donna värd att hylla
Vineriet är det första i Italien där alla anställda är…
Cucina povera, kåseri och fyllda pastakuddar
Reportage,Peter Nordin,Just nu
Cucina poveraI - de fattigas kök - dessa tider kommer du…
Trattoria Corazza – autentiskt italienskt!
Att hitta autentisk italiensk mat utanför Italien kan vara…
Kallpressad olivolja – Una storia magica
Just nu,Olivolja,Reportage,Tomas Bacoccoli
Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja…
Mille Miglia – Ett Klassiskt rally
Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som…
Matlängtan
Reportage,Vi Gillar,Just nu,Peter Nordin
Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på…
Kär pizza har många varianter
Reser du runt på den italienska stöveln så kommer du att…
Neapel – den moderna pizzans vagga
Den moderna pizzan härstammar just från Neapel - den…
Food tour i Cagliari, Sardinien
Reportage,Vi Gillar,Just nu,Johan Åstrand
Hur skiljer sig det sardinska köket mot det Italienska?…
Mitt italienska fredagsmys
Ibland måste man rena sig själv lite. Och Elin och jag har…
Torta Caprese
Reportage,Desserter,Just nu,Peter Nordin
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk…
Världens bästa konditorer!
2021 verkar vara Italiens år på tävlingsfronten! Efter att…
Novellon är runt hörnet
Just nu,Reportage,Tomas Bacoccoli
När det gäller olivolja så heter festen Novello. Den nya…
Vi gillar Burrata!
Vi gillar Burrata! Den gudomligt dekadenta, och alltmer…
Återkomsten till det goda Italien
Reportage,Louise Laurenius,Just nu
Omständigheter i världen gjorde att jag åkte hem till Skåne…
Från maten till vinet
Hur blir man egentligen vinodlare eller vinmakare?.. Ja,…
Världens bästa matstäder
När Travel & Leisure lät sin läsare rösta om världens bästa…
Peppes på Sicilien!
Vi Gillar,Just nu,Lena Martoglio Bomler
Dagens insidertips hittar vi vid en populär badplats hos…
Sverige äter italienskt!
Det italienska köket håller ställningarna starkt i de…
Vi gillar (sen)sommarens grillvin!
Läs vår artikel - Vi gillar (sen)sommarens grillvin! Få…
Cykelns dag- Cykla ifrån italienarna?
3 juni firas varje år Cykelns dag över hela världen. Det…
Girot har nått Toscana!
Dagens 21 mil långa etapp i Giro d'Italia rullar genom…
Kaffenjutning på italienskt vis
Kaffenjutning är en helig rit i Italien. Från tidiga…
Amelia – Italienska under ytan
Just nu,Tomas Bacoccoli,Reportage,Oss svenskitalienare emellan
Det är många som vill vara italienska, men som inte är det.…
Girot – Valpolicella i vattenflaskan?
Girot - Valpolicella i vattenflaskan? Efter fyra hårda…
En bastu i Umbrien
Just nu,Tomas Bacoccoli,Reportage,Oss svenskitalienare emellan
Till alla er som har njutit av Tomas Bacoccolis texter här…
Turin – värt ett besök!
Just nu,Tips,Reportage,Lena Martoglio Bomler
Vem hade trott att en industristad som Turin skulle kunna…
Don Tommaso – om barndomens Italien
Reportage,Oss svenskitalienare emellan,Just nu,Tomas Bacoccoli
Don Tommaso. Man behövde inte älska fotboll för att titta…
Oss svenskitalienare emellan
Just nu,Reportage,Oss svenskitalienare emellan
För fem år sen började en bok skriva sig själv i huvudet på…
Vi gillar Mozzarella
Mozzarella är en färskost gjord av ko- eller buffelmjölk.…
En resa i fantasin
Reportage,Peter Nordin,Just nu
I väntan på det ”goda Italien” är som i väntan på Godot av…
En värld av tryffel
Reportage,Tomas Bacoccoli,Just nu
Jag kommer aldrig glömma när jag steg in på en enkel…
Vi gillar Gorgonzola
Gorgonzola är utan tvekan Italiens mest kända blåmögelost,…
Spritz – En bitterljuv historia
Just nu,Reportage,Jonas Henningsson
Spritz har serverats i sin bittra kostym i över hundra år i…
Prosecco och Cicchetti
Reportage,Jonas Henningsson,Just nu
Bästa sättet att förolämpa en venedigbo är att kalla…
Sicilien – Sol och vår!
Sicilien. När vädret här hemma inte visar sig från sin…
De fattigas kök
Just nu,Reportage,Peter Nordin
Inget får gå förlorat i köket sa alltid min far och mor –…
Vårfunderingar och Vildsparris
Just nu,Reportage,Tomas Bacoccoli
Vårfunderingar och Vildsparris. Fåglarna kvittrar och…
Vitaminer från Sicilien
Under våra kallaste månader är de solmogna blodapelsinerna…
Det italienska köket – ett världsarv?
Italiens ledande mattidning, La Cucina Italia, med anor…
Vinets dag till minne av San Vincenzo
Vinets dag infaller på Sankt Vincents dag den 22 januari…
La Collina Blu
Vägen från ett hyreshus i Solna till en gård på toscanska…
En trotjänare uppmärksammas!
I det avlånga landet Italien produceras en stor mängd olika…
Det du inte vet…
Reportage,Peter Nordin,Just nu
Ungefär så beskriver våra italienska vänner Marche. I…
Lucca – Puccinis hemstad
Just nu,Reportage,Michèle Shah
Lucca blir ofta överskuggad av grannen Pisa med sitt…
Italien i fokus på filmfestival
Att ha Italien som tema på Stockholms filmfestival är ett…