Roero är ett litet område i Piemonte som hamnat i skuggan av sina grannar Barolo och Barbaresco. Här produceras också fina viner av Nebbiolo-druvan, som det här exemplet från familjen Nizzas vingårdar i Santo Stefano. Ett klassiskt tegelrött vin med stor, elegant smak av mörka körsbär, lakrits, ceder och torkade nypon. 12 månader på 500-liters ekfat känns i den långa eftersmaken. Ett vin som trivs i sällskap av långkokt kött och nyriven tryffel!
Artikelnummer: 72707
Pris: 201 kronor
Alkohol: 13,5%
Pasta con ragú di pollo – kycklingragu
Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med…
Nizza Silvano Nebbiolo d’Alba Roero är ett litet område i Piemonte som hamnat i skuggan av sina grannar Barolo och Barbaresco. Här produceras också fina viner av Nebbiolo-druvan, som det här exemplet från familjen Nizzas vingårdar i Santo Stefano. Ett klassiskt tegelrött vin med stor, elegant smak av mörka körsbär, lakrits, ceder och torkade nypon. 12 månader på 500-liters ekfat känns i den långa eftersmaken. Ett vin som trivs i sällskap av långkokt kött och nyriven tryffel! Artikelnummer: 72707Pris: 201 kronorAlkohol: 13,5%
Roero är ett litet område i Piemonte som hamnat i skuggan av sina grannar Barolo och Barbaresco. Här produceras också fina viner av Nebbiolo-druvan, som det här exemplet från familjen Nizzas vingårdar i Santo Stefano. Ett klassiskt tegelrött vin med stor, elegant smak av mörka körsbär, lakrits, ceder och torkade nypon. 12 månader på 500-liters ekfat känns i den långa eftersmaken. Ett vin som trivs i sällskap av långkokt kött och nyriven tryffel!
Artikelnummer: 72707
Pris: 201 kronor
Alkohol: 13,5%
Rätter att avnjuta med vinet:
Agnello arrosto
Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.
Lasagne alla Bolognese
En av de mest kända och älskade rätterna från det italienska köket. Krämig, kryddig och otroligt god...
Insalata Estiva
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund ...
Rätter att avnjuta med vinet:
Polpette al sugo
De här italienska köttbullarna med…
Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull…
Tagliata di Manzo
Tagliata di Manzo är en lättlagad…
Penne alla milanese
En underbar och lättlagad pasta ”som i…