Medaglioni di Vitello alla PizzaiolaKalvmedaljonger med oliver och tomat
Ingredienser Medaglioni di vitello alla Pizzaiola: (4 pers)
8 tomater 100 gr urkärnade svarta oliver 8 medaljonger av kalvkött à (ca 75 gr) 2 msk valfri olivolja 1 finhackad vitlöksklyfta ½ tsk torkad oregano ½ dl torrt vitt vin Socker, till avsmakning Salt och nymalen peppar Gör så här:Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och tärna. Dela oliverna i fyra delar. Hetta upp en hel del olivolja i en stor stekpanna och bryn kalvmedaljongerna ordentligt på båda sidorna. Ta sedan upp dem ur pannan, krydda rikligt med salt och peppar och håll dem varma. Tillsätt därefter vitlök, tomat och oliver till stekpannan. Krydda med salt, peppar, oregano och vid behov. Smaka även av med lite socker om du vill ha en sötare smak. Häll sedan i vinet och rör runt så att allt lossnar från stekpannan. Reducera på hög värme utan att tomaterna helt faller sönder. Lägg tillbaka medaljongerna och låt dem puttra med i pannan på låg värme ett par minuter innan servering. Buon appetito! Smaklig måltid! Njut av en äkta italiensk maträtt. Läs också:Recept med kalvkött!Saltimbocca alla Romana Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Medaglioni di Vitello alla PizzaiolaKalvmedaljonger med oliver och tomat
Ingredienser Medaglioni di vitello alla Pizzaiola: (4 pers)
8 tomater 100 gr urkärnade svarta oliver 8 medaljonger av kalvkött à (ca 75 gr) 2 msk valfri olivolja 1 finhackad vitlöksklyfta ½ tsk torkad oregano ½ dl torrt vitt vin Socker, till avsmakning Salt och nymalen peppar
Gör så här:Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och tärna. Dela oliverna i fyra delar. Hetta upp en hel del olivolja i en stor stekpanna och bryn kalvmedaljongerna ordentligt på båda sidorna. Ta sedan upp dem ur pannan, krydda rikligt med salt och peppar och håll dem varma. Tillsätt därefter vitlök, tomat och oliver till stekpannan. Krydda med salt, peppar, oregano och vid behov. Smaka även av med lite socker om du vill ha en sötare smak. Häll sedan i vinet och rör runt så att allt lossnar från stekpannan. Reducera på hög värme utan att tomaterna helt faller sönder. Lägg tillbaka medaljongerna och låt dem puttra med i pannan på låg värme ett par minuter innan servering. Buon appetito! Smaklig måltid! Njut av en äkta italiensk maträtt. Läs också:Recept med kalvkött!Saltimbocca alla Romana Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Fyra fantastiska recept !
Saltimbocca alla romana
Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.
Risotto con arragosta e zafferano
Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...
Ossobuco di Pollo
Börja med kycklingen. Salta och peppra alla låren på båda sidor och vänd i mjöl. Stek i olivolja i en stor stekpanna i 4–5 minuter gyllene ...