Rom med regionen Latium fanns tidigare knappt på vinkartan, på sin höjd kände folk till de lättdruckna vita vinerna från Frascati eller Est! Est!! Est!!! Men tack vare en naturvinsboom så är detta på väg att förändras. I den italienska huvudstaden kryllar det numera av vinbarer och restauranger som gärna serverar närodlade viner istället för att plocka fram en Barolo eller Chianti. Runt den italienska huvudstaden finns det numera flera väldigt intressanta vinproducenter som gör viner med tydlig lokal karaktär ofta på druvsorter som man bara hittar här. Ett exempel är Marco Colicchio, som i närheten av staden Frascati gör fräscha viner, dels på traktens vanligaste druva Malvasia men även denna ”field blend” på druvorna Grecchetto, Falanghina, Trebbiano och Malvasia.
Artikelnummer: 72321
Pris: 219 kronor
Alkohol: 12,5%
Rom med regionen Latium fanns tidigare knappt på vinkartan, på sin höjd kände folk till de lättdruckna vita vinerna från Frascati eller Est! Est!! Est!!! Men tack vare en naturvinsboom så är detta på väg att förändras. I den italienska huvudstaden kryllar det numera av vinbarer och restauranger som gärna serverar närodlade viner istället för att plocka fram en Barolo eller Chianti. Runt den italienska huvudstaden finns det numera flera väldigt intressanta vinproducenter som gör viner med tydlig lokal karaktär ofta på druvsorter som man bara hittar här. Ett exempel är Marco Colicchio, som i närheten av staden Frascati gör fräscha viner, dels på traktens vanligaste druva Malvasia men även denna ”field blend” på druvorna Grecchetto, Falanghina, Trebbiano och Malvasia.
Artikelnummer: 72321
Pris: 219 kronor
Alkohol: 12,5%
Recept till vitt vin!
Förrätter / Antipasti,Sallader,Vegetariskt
Burrata med citrus och fänkålssallad
En fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm sommarkväll! Du behöver: 2 burrata, 1 fänkål, 1 grapefrukt, 2 apelsiner, mandel ...
Insalata golosa con noci e mele
Insalata golosa con noci e mele. Nötter och äpplen: en klassisk kombination för en lätt, välsmakande och snabblagad sallad!
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.
Recept till vitt vin!
Insalata di melone e prosciutto
Insalata di melone e prosciutto. En…
Risotto agli Asparigi
Risotto agli Asparigi. Börja med att…
Crostini con ricotta e fichi
Snittar med ricotta, fikon,…
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna…