Louise Laurenius
Louise har älskat Italien sedan första besöket i Monterosso som 7-åring. Sedan dess har det blivit flera turer till favoritlandet.
Utöver alla resor har hon arbetat som guide i de italienska alperna, följt av en utbytestermin vid universitetet i Florens. Sedan 2012 kallar hon Milano sitt hem.
Mat och resor är Louises två främsta intressen, och det är också det hon skriver mest om som content producer I sitt bolag, Primavera Content.
Reportage!
30 juni, 2022
Bland pastellfärgade hus och dolda vikar
Slå dig ner på stranden medan solen tar sig upp över berget. Ät din…
26 april, 2022
Italiensk buffé
En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med krispig zucchini…
10 september, 2021
Återkomsten till det goda Italien
Omständigheter i världen gjorde att jag åkte hem till Skåne i november…
Louise recept!
Reportage,Louise Laurenius,Pizza,Tips
Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn
Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att…
Vi Gillar,Louise Laurenius,Drinkar
Villa Cardea Coffee Drink
Villa Cardea. Spexa till din aperitivo med en drink som har allt: sötma,…
Reportage,Vegetariskt,Pasta,Louise Laurenius
Pasta alla Norma
Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis födelsestad, och än…
En kort glassordlista!
En kort glassordlista (samt icke vetenskaplig uttalshjälp)
Un gelato [un djelato] – en glass
Un cono [un kånå] – en strut
Una coppetta [una kåpetta] – en bägare
Un tovagliolo [un tåvaljolo] – en servett
Un cucchiaino [un kukijaino] – en sked
Sorbetto [sårbettå] – sorbet
Panna [panna] – grädde
Gianduia [jianduja] – chokladkräm
Fior di latte [fijor di latte] – gräddglass
Pistacchio [pistackijo] – pistagenöt
Stracciatella [strat-scha-tella] – vaniljglass med chokladkross
Nocciola [nått-schola] – hasselnöt
Ciccolato fondente [chickolato fåndente] – mörk choklad…
Louise tipsar!
Vi Gillar,Reportage,Louise Laurenius
Aperitivo – ett kulturellt fenomen
Ordet aperitivo har sitt ursprung i latinets aperire – att öppna.…
8 saker du inte visste om italiensk gelato
En god gelato är utan tvekan favoritdesserten för italienare från norr…
Louise Laurenius,Reportage,Tips
Bjud in till aperitivo hemma
Aperitivo hemma.. Det är många saker som skiljer oss svenskar från…
Louise Laurenius
Louise har älskat Italien sedan första besöket i Monterosso som 7-åring. Sedan dess har det blivit flera turer till favoritlandet.
Utöver alla resor har hon arbetat som guide i de italienska alperna, följt av en utbytestermin vid universitetet i Florens. Sedan 2012 kallar hon Milano sitt hem.
Mat och resor är Louises två främsta intressen, och det är också det hon skriver mest om som content producer I sitt bolag, Primavera Content.
Reportage!
30 juni, 2022
Bland pastellfärgade hus och dolda vikar
Slå dig ner på stranden medan solen tar sig upp över berget. Ät din…
26 april, 2022
Italiensk buffé
En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med krispig zucchini…
10 september, 2021
Återkomsten till det goda Italien
Omständigheter i världen gjorde att jag åkte hem till Skåne i november…
Louise recept!
Reportage,Louise Laurenius,Pizza,Tips
Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn
Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att…
Vi Gillar,Louise Laurenius,Drinkar
Villa Cardea Coffee Drink
Villa Cardea. Spexa till din aperitivo med en drink som har allt: sötma,…
Reportage,Vegetariskt,Pasta,Louise Laurenius
Pasta alla Norma
Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis födelsestad, och än…
Gelato – oemotståndlig och alldeles underbar
Gelato – oemotståndlig och alldeles underbar. I Italien tillhör inte il gelato någon årstid. Det är…
Louise tipsar!
Vi Gillar,Reportage,Louise Laurenius
Aperitivo – ett kulturellt fenomen
Ordet aperitivo har sitt ursprung i latinets aperire – att…
8 saker du inte visste om italiensk gelato
En god gelato är utan tvekan favoritdesserten för…
Louise Laurenius,Reportage,Tips
Bjud in till aperitivo hemma
Aperitivo hemma.. Det är många saker som skiljer oss…
Louise Laurenius
Louise har älskat Italien sedan första besöket i Monterosso som 7-åring. Sedan dess har det blivit flera turer till favoritlandet.
Utöver alla resor har hon arbetat som guide i de italienska alperna, följt av en utbytestermin vid universitetet i Florens. Sedan 2012 kallar hon Milano sitt hem.
Mat och resor är Louises två främsta intressen, och det är också det hon skriver mest om som content producer I sitt bolag, Primavera Content.
Reportage!
Bland pastellfärgade hus och dolda vikar
Slå dig ner på stranden medan solen tar sig upp över berget. Ät din…
Louise recept!
Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn
Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att…
Villa Cardea Coffee Drink
Villa Cardea. Spexa till din aperitivo med en drink som har allt: sötma,…
En kort glassordlista!
En kort glassordlista
(samt icke vetenskaplig uttalshjälp)
Un gelato [un djelato] – en glass
Un cono [un kånå] – en strut
Una coppetta [una kåpetta] – en bägare
Un tovagliolo [un tåvaljolo] – en servett
Un cucchiaino [un kukijaino] – en sked
Sorbetto [sårbettå] – sorbet
Panna [panna] – grädde
Gianduia [jianduja] – chokladkräm
Fior di latte [fijor di latte] – gräddglass
Pistacchio [pistackijo] – pistagenöt
Stracciatella [strat-scha-tella] – vaniljglass…
Louise tipsar!
Aperitivo – ett kulturellt fenomen
Ordet aperitivo har sitt ursprung i latinets aperire – att öppna.…
8 saker du inte visste om italiensk gelato
En god gelato är utan tvekan favoritdesserten för italienare från norr…