Lombata di VitelloKalvschnitzlar från Emilia-Romagna

Ingredienser Lombata di vitello: (8 portioner)

  • 700 gr kalvkött i 4 skivor
  • Vetemjöl, salt och peppar
  • 1 ägg
  • 175 gr ströbröd
  • 50 gr smör
  • 4 tunna skivor prosciutto
  • 25 – 50 gr parmigiano, grovt riven eller hyvlad
  • 4 msk vispgrädde
  • 4 msk hackad persilja

 

Gör så här:

Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.

 

Smält smöret i en stekpanna. Lägg i de panerade schnitzlarna när smöret skummar och stek dem vackert bruna 1 minut på vardera sidan.
Lägg dem sedan på en bakplåt. Täck varje köttbit med 1 skiva prosciutto, strö över parmesanosten och häll 1 msk grädde på var och en. Ställ schnitzlarna under grillelementet i ugnen tills osten har smält och fått en gyllengul färg. Servera dem överströdda med hackad persilja.

 

Buon appetito! Njut av Lombata di vitello!

 

Läs också:

Kalvkött-recept!

Ossobuco alla Milanese

Lombata di VitelloKalvschnitzlar från Emilia-Romagna

Ingredienser Lombata di vitello: (8 portioner)

  • 700 gr kalvkött i 4 skivor
  • Vetemjöl, salt och peppar
  • 1 ägg
  • 175 gr ströbröd
  • 50 gr smör
  • 4 tunna skivor prosciutto
  • 25 – 50 gr parmigiano, grovt riven eller hyvlad
  • 4 msk vispgrädde
  • 4 msk hackad persilja

Gör så här:

Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.

 

Smält smöret i en stekpanna. Lägg i de panerade schnitzlarna när smöret skummar och stek dem vackert bruna 1 minut på vardera sidan.
Lägg dem sedan på en bakplåt. Täck varje köttbit med 1 skiva prosciutto, strö över parmesanosten och häll 1 msk grädde på var och en. Ställ schnitzlarna under grillelementet i ugnen tills osten har smält och fått en gyllengul färg. Servera dem överströdda med hackad persilja.

 

Buon appetito! Njut av Lombata di vitello!

 

Läs också:

Kalvkött-recept!

Ossobuco alla Milanese

Fyra fantastiska recept !

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla Milanese

Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.

Läs mer

Millefoglie ai frutti di bosco

Millefoglie ai frutti di bosco

En bakelse av krispig smördeg, mjuk vaniljkräm och friska bär.

Läs mer

Tagliatelle con finferli

Tagliatelle con finferli

Kantarellpasta med fläsk, vitt vin, persilja och timjan.

Läs mer

Pasta con ragù di lenticchie

Pasta con ragù di lenticchie

Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen...

Läs mer