Linguine con asparagi e limonePasta med sparris och citron
En perfekt pastarätt när våren gör entré! Den friska citronen förhöjer smaken på sparrisen, och parmesanen gör det hela intensivt och krämigt.
Ingredienser:
- 4 portioner linguine, spaghetti eller liknande pastasort
- 250 gr grön sparris
- Skal och saft av 1 citron (ekologisk)
- 1 tsk smör (eller olivolja)
- 70 gr riven Parmigiano Reggiano
- 4–8 blad basilika
- Salt & svartpeppar efter smak
- Paprikapulver efter smak
Gör så här:
Skär bort den träiga delen längst ner på sparrisen. Skär ner sparrisen i mindre bitar och behåll knopparna hela.
Smält smöret i en panna och tillsätt sparrisen. Krydda sedan med salt, peppar, paprika och ett halvt glas varmt vatten och låt koka i ca 15 minuter på låg värme.
Koka pastan ”al dente”.
Skölj citronen under varmt vatten, torka den och riv skalet och pressa ut saften. Häll nu citronsaft och skal till sparrisen, tillsätt 2-3 slevar kokvatten och den rivna parmesanen. Blanda så att det bildas en krämig sås. Låt sedan pastan rinna av och häll ner i pannan. Tillsätt slutligen den hackade basilikan och blanda allt väl.
Servera omedelbart och njut! Buon appetito!
Linguine con asparagi e limonePasta med sparris och citron
En perfekt pastarätt när våren gör entré! Den friska citronen förhöjer smaken på sparrisen, och parmesanen gör det hela intensivt och krämigt.
Ingredienser:
- 4 portioner linguine, spaghetti eller liknande pastasort
- 250 gr grön sparris
- Skal och saft av 1 citron (ekologisk)
- 1 tsk smör (eller olivolja)
- 70 gr riven Parmigiano Reggiano
- 4–8 blad basilika
- Salt & svartpeppar efter smak
- Paprikapulver efter smak
Gör så här:
Skär bort den träiga delen längst ner på sparrisen. Skär ner sparrisen i mindre bitar och behåll knopparna hela.
Smält smöret i en panna och tillsätt sparrisen. Krydda sedan med salt, peppar, paprika och ett halvt glas varmt vatten och låt koka i ca 15 minuter på låg värme.
Koka pastan ”al dente”.
Skölj citronen under varmt vatten, torka den och riv skalet och pressa ut saften. Häll nu citronsaft och skal till sparrisen, tillsätt 2-3 slevar kokvatten och den rivna parmesanen. Blanda så att det bildas en krämig sås. Låt sedan pastan rinna av och häll ner i pannan. Tillsätt slutligen den hackade basilikan och blanda allt väl.
Servera omedelbart och njut! Buon appetito!
Mer Pasta !
Penne all arrabiata
Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme en stund.
Tortellini al brodo
Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt recept från Emilia Romagna. De små knytena med fylld äggpasta påminner om gudinnan Venus
Fusilli med broccoli och salsiccia
En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I huvudrollen har vi broccoli. Birollerna är salsiccia, vitt vin, vitlök ...
Pappardelle al ragú con cinghiale
En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!