Limoncellotryffel

Text av: Peter Nordin

 

Här är Carinas wow-tryffel. Den skall nämligen serveras iskall från frysen direkt i munnen. När den kommit in i gapet så smälter den och fyller gommen med alla aromer och du upplever en wow-feeling. Missa inte denna till julen.

 

Ingredienser:

  • ½ vaniljstång delad och urskrapad
  • ½ dl grädde
  • ½ dl limoncello
  • 40 g honung
  • 500 g vit choklad
  • 50 g smör mjukt

 

Gör så här:

Lägg, vaniljen, vaniljstången, grädden, spriten och honungen i en liten kastrull och koka upp på spisen på medelvärme. Slå över 300g fint hackad vit choklad. Lyft bort vaniljstången och låt vila en minut och blanda samman med en slickepott till glansig jämn smet. Tillsätt smöret och blanda.

Låt blandningen bli rumsvarm. Ställ i frysen några timmar. Ta ut och väg upp ca 6 – 8 g bitar och rulla snabbt innan smeten smälter. In i frysen 60 minuter.

 

Avslutning

Smält försiktigt 200g vit choklad över sjudande vatten. Låt inte bunken nudda vattnet. När allt är smält, ta ut några tryfflar i taget och doppa i chokladen. Stoppa in direkt i frysen.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Limoncellotryffel

Text av: Peter Nordin

 

Här är Carinas wow-tryffel. Den skall nämligen serveras iskall från frysen direkt i munnen. När den kommit in i gapet så smälter den och fyller gommen med alla aromer och du upplever en wow-feeling. Missa inte denna till julen.

 

Ingredienser:

  • ½ vaniljstång delad och urskrapad
  • ½ dl grädde
  • ½ dl limoncello
  • 40 g honung
  • 500 g vit choklad
  • 50 g smör mjukt

Gör så här:

Lägg, vaniljen, vaniljstången, grädden, spriten och honungen i en liten kastrull och koka upp på spisen på medelvärme. Slå över 300g fint hackad vit choklad. Lyft bort vaniljstången och låt vila en minut och blanda samman med en slickepott till glansig jämn smet. Tillsätt smöret och blanda.

Låt blandningen bli rumsvarm. Ställ i frysen några timmar. Ta ut och väg upp ca 6 – 8 g bitar och rulla snabbt innan smeten smälter. In i frysen 60 minuter.

 

Avslutning

Smält försiktigt 200g vit choklad över sjudande vatten. Låt inte bunken nudda vattnet. När allt är smält, ta ut några tryfflar i taget och doppa i chokladen. Stoppa in direkt i frysen.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer italiensk jul !

Klassisk chokladtryffel

Klassisk chokladtryffel

En oemotståndlig chokladtryffel med en italiensk touch.

Läs mer

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata

Läs mer

Insalata di Finocchi e Arance – Apelsinsallad med fänkål

Insalata di Finocchi e Arance

En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål, russin och pinjenötter. Allt du behöver är: Olivolja, Äppelcidervinäger...

Läs mer

Panettone-med-apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...

Läs mer