Limoncellosorbet
En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.
Ingredienser:
- 5 dl vatten
- 3 dl strösocker
- 1 ¼ dl färsk citronsaft
- 1 ¼ dl Villa Cardea Limoncello
- Rivet skal från två citroner
- 1 nypa salt
- Ev strimlor av citronskal som garnering
Gör så här:
Koka upp vattnet och sockret i en kastrull, rör om ofta, tills du har en tjock, klar sockerlag. Stäng av värmen och låt svalna. Häll över sockerlagen till en skål och tillsätt citronsaft, rivet citronskal, limoncello och salt. Rör om väl och häll över i en plastbehållare, täck över och frys i minst 3 timmar. Kontrollera sorbeten med jämna mellanrum och rör runt i den med en gaffel. Innan servering, rör om med en gaffel och använd sedan en glasskopa för att få fina kulor.
Så här gör du ”citronkopparna”: Skär av ca 1,5 cm på stjälksidan av citronerna. Använd en skalkniv och tesked, skär försiktigt och gröp ur citronköttet. Gör detta över en skål så att du kan spara juicen. Skär av någon cm från botten av citronerna så att de kan stå upp, men var försiktig så att du inte skär så mycket att du gör ett hål på den här sidan, annars kommer sorbeten att läcka genom botten. Frys in kopparna tillsammans med sorbeten. När sorbeten är klar fyller du kopparna och ställer tillbaka dem i frysen fram till servering.
Limoncellosorbet
En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.
Ingredienser:
- 5 dl vatten
- 3 dl strösocker
- 1 ¼ dl färsk citronsaft
- 1 ¼ dl Villa Cardea Limoncello
- Rivet skal från två citroner
- 1 nypa salt
- Ev strimlor av citronskal som garnering
Gör så här:
Koka upp vattnet och sockret i en kastrull, rör om ofta, tills du har en tjock, klar sockerlag. Stäng av värmen och låt svalna. Häll över sockerlagen till en skål och tillsätt citronsaft, rivet citronskal, limoncello och salt. Rör om väl och häll över i en plastbehållare, täck över och frys i minst 3 timmar. Kontrollera sorbeten med jämna mellanrum och rör runt i den med en gaffel. Innan servering, rör om med en gaffel och använd sedan en glasskopa för att få fina kulor.
Så här gör du ”citronkopparna”: Skär av ca 1,5 cm på stjälksidan av citronerna. Använd en skalkniv och tesked, skär försiktigt och gröp ur citronköttet. Gör detta över en skål så att du kan spara juicen. Skär av någon cm från botten av citronerna så att de kan stå upp, men var försiktig så att du inte skär så mycket att du gör ett hål på den här sidan, annars kommer sorbeten att läcka genom botten. Frys in kopparna tillsammans med sorbeten. När sorbeten är klar fyller du kopparna och ställer tillbaka dem i frysen fram till servering.
Fler recept med limoncello !
Limoncello Float
en italiensk dessert-drink på tre ingredienser: limoncello, prosecco och vanilj gelato. Enkel att förbereda och supergod!
L’iniezione di limone
En härligt frisk och syrlig drink som är otroligt enkel att blanda ihop.
Cannoli al limoncello
Detta är klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello. Underbara delikatesser som uppskattas av alla åldrar...
Spritz Estivo
Fragole limoncello spritz - Hallon, limoncello och prosecco. Mosa färska hallon i ett drinkglas. Häll i limoncello och sedan ...