Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär. Ingredienser: (4 portioner)
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl socker
  • 2 bitar kanel
  • Färsk frukt eller bär, ex. Päron, hallon och björnbär
 Gör Kanelpannacotta så här: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, socker och kanel i en kastrull och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp. Ta upp kanelen och låt svalna. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar. Toppa sedan med färska bär och servera! Fler julrecept:Pasta con zafferano e limoneRisotto MilaneseGlassfylld panettone Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl socker
  • 2 bitar kanel
  • Färsk frukt eller bär, ex. Päron, hallon och björnbär

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl socker
  • 2 bitar kanel
  • Färsk frukt eller bär, ex. Päron, hallon och björnbär

 

Gör Kanelpannacotta så här:

 

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, socker och kanel i en kastrull och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp. Ta upp kanelen och låt svalna.

 

Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar. Toppa sedan med färska bär och servera!

 

Fler julrecept:

Pasta con zafferano e limone
Risotto Milanese
Glassfylld panettone

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Mer italiensk jul !

Gelato-allo-zafferano

Gelato allo zafferano

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!

Läs mer

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.

Läs mer

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!

Läs mer

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna...

Läs mer