Nothing found.
Vin!
Nothing found.
Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs ibland som en vetenskap, medan det för andra är ett rent nöje med ett stort utrymme för den egna fantasin…
Rött vin
Ett mustigt och kryddigt rött vin med solmogna mörka körsbär, choklad, kryddnejlika och russin. Smaken är koncentrerad och har en lång fruktsöt och balanserad avslutning.
Nothing found.
Rätter att avnjuta med vinet:
Pasta,Louise Laurenius,Vi Gillar,Fläsk
Spaghetti alla Carbonara
Ett klassiskt italienskt recept på Spaghetti alla Carbonara. Pastan är enkel att tillaga, krämig och självklart äkta italiensk!
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.
Ragù bianco
En smakrik och mustig köttfärsås utan tomat och rött vin.
Rätter att avnjuta med vinet:
Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Varje gång jag ser ett konstverk,…
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är…
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna…
Penne alla milanese
En underbar och lättlagad pasta ”som i…
Vitt vin
Nothing found.
Vitt vin
Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn…
Nothing found.
Recept till vitt vin!
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.
Antico Risotto Sabaudo
Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5 minuter tills den är mjuk men inte brynt. Lägg i skinkan och stek i en minut, tillsätt sedan rosmarin och ris. Rör tills riset är genomskinligt.
Risotto agli Asparigi
Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka sparrisen försiktigt med en nypa salt i några minuter; de måste fortfarande vara spänstiga. Skär av topparna och lägg åt sidan. Skär ner resten av sparrisstjälken i ”slantar”.
Recept till vitt vin!
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är…
Råbiff från Piemonte
Råbiff. Den här rätten som också kan…
Pasta con zucchine e cozze
Börja med att rengöra musslorna. Skrapa…
Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk
Pasta med tonfisk och brödsmulor.…
Nothing found.
Nothing found.
Vermouth kommer från trakterna kring Torino i Piemonte i nordvästra Italien och är ett kryddat starkvin som uppfanns av Antonio Benedetto Carpano år 1786. En hel industri växte fram och Carpano fick kända efterföljare som till exempel…
Bubbel & Prosecco
Nothing found.
Bubbel och Prosecco
Bolla grundades redan 1883, och är en av de mest kända producenterna i norditalienska Veneto. Ett av regionens mest uppskattade viner är det mousserande Prosecco som gör segertåg…
Nothing found.
Låt dig inspireras!
Nothing found.
Låt dig inspireras!
Nothing found.
Aperitivo & Dessertvin
Nothing found.
Aperitivo och Dessertvin
Italienare gillar att dröja vid bordet, både under och efter en måltid, och som avslutning är det vanligt att servera en digestivo. Den kan vara mer eller mindre alkoholstark…
Nothing found.
Nothing found.
Nothing found.
Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog…
Laga mat med vin!
Nothing found.
Laga mat med rött vin!
Nothing found.
Laga mat med vitt vin!
Nothing found.