Nothing found.

Vin!

Nothing found.

Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs ibland som en vetenskap, medan det för andra är ett rent nöje med ett stort utrymme för den egna fantasin…

Läs mer

Rött vin

Ett mustigt och kryddigt rött vin med solmogna mörka körsbär, choklad, kryddnejlika och russin. Smaken är koncentrerad och har en lång fruktsöt och balanserad avslutning.

Nothing found.

Rätter att avnjuta med vinet:

Pasta med salsiccia och peperoncino

Pasta med salsiccia och peperoncino

En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino. Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter.

Läs mer

Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Är en enkel och smakfull rätt på tortellini med grädde, skina och ärtor. Du behöver endast ...

Läs mer

Saltimbocca-alla-romana

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter. När jag är i Rom besöker jag gärna Ristorante Armando Al Pantheon, en..

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Lombata di vitello
Lombata di vitello

Lägg köttskivorna mellan 2 ark…

Insalata di melone e prosciutto
Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto. En…

Vitello-Tonnato
Vitello Tonnato

Vitello Tonnato. Kombinationen av kött…

Bistecca-alla-fiorentina
Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar…

Vitt vin

Nothing found.

Vitt vin

Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn…

Nothing found.

Recept till vitt vin!

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla Milanese

Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.

Läs mer

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata

Läs mer

Mozzarella-med-fikon-och-prosciutto

Mozzarella med fikon och prosciutto

Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.

Läs mer

Recept till vitt vin!

Råbiff från Piemonte
Råbiff från Piemonte

Råbiff. Den här rätten som också kan…

Bruschetta con tapenade italiana
Bruschetta con tapenade italiana

Ett utsökt pålägg med alla de bästa…

Arancini-Verdi
Arancini Verdi

Risottobollar, en grön antipasti såsom…

Bruschetta
Bruschetta

Bruschetta är en enkel maträtt från…

Nothing found.

Nothing found.

Vermouth kommer från trakterna kring Torino i Piemonte i nordvästra Italien och är ett kryddat starkvin som uppfanns av Antonio Benedetto Carpano år 1786. En hel industri växte fram och Carpano fick kända efterföljare som till exempel…

Läs mer

Bubbel & Prosecco

Nothing found.

Bubbel och Prosecco

Bolla grundades redan 1883, och är en av de mest kända producenterna i norditalienska Veneto. Ett av regionens mest uppskattade viner är det mousserande Prosecco som gör segertåg…

Nothing found.

Låt dig inspireras!

Nothing found.

Låt dig inspireras!

Nothing found.

Aperitivo & Dessertvin

Nothing found.

Aperitivo och Dessertvin

Italienare gillar att dröja vid bordet, både under och efter en måltid, och som avslutning är det vanligt att servera en digestivo. Den kan vara mer eller mindre alkoholstark…

Nothing found.

Nothing found.

Nothing found.

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog…

Läs mer

Laga mat med vin!

Nothing found.

Laga mat med rött vin!

Nothing found.

Laga mat med vitt vin!

Nothing found.