Italiensk tomatvinägrett
Recept av: Peter Nordin
Ingredienser:
- 2 – 3 msk hackat tomatkött utan skinn
- 2 msk rödvinsvinäger
- ½ msk honung
- 4 – 5 msk extra virgin olivolja
- salt och peppar
- ½ tsk hackad färsk rosmarin
- 1 tsk hackad persilja
Gör så här:
När du lagar mina rostade tomater så blir det kanter över från tomaterna. Dessa passar perfekt att använda till min vinägrett.
Tänk på att skära bort själva roten från tomatkanterna.
Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå några minuter så kryddorna löses upp i vätskan. Tillsätt rosmarinen och persiljan och vispa i olivoljan. Smaka av så du är nöjd med sältan och hettan från svartpepparn. Häll upp på en flaska, som skakas innan servering.
Italiensk tomatvinägrett
Recept av: Peter Nordin
Ingredienser:
- 2 – 3 msk hackat tomatkött utan skinn
- 2 msk rödvinsvinäger
- ½ msk honung
- 4 – 5 msk extra virgin olivolja
- salt och peppar
- ½ tsk hackad färsk rosmarin
- 1 tsk hackad persilja
Gör så här:
När du lagar mina rostade tomater så blir det kanter över från tomaterna. Dessa passar perfekt att använda till min vinägrett.
Tänk på att skära bort själva roten från tomatkanterna.
Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå några minuter så kryddorna löses upp i vätskan. Tillsätt rosmarinen och persiljan och vispa i olivoljan. Smaka av så du är nöjd med sältan och hettan från svartpepparn. Häll upp på en flaska, som skakas innan servering.
Mer av Peter Nordin !
Det du inte vet…
Just nu,Reportage,Peter Nordin
Ungefär så beskriver våra italienska vänner Marche. I början begrep jag inte vad dom menade. Men ju längre tiden gick började jag förstå. Marche är en region du måste upptäcka.
Ragù bianco
En smakrik och mustig köttfärsås utan tomat och rött vin.
Det okända och fascinerande Marche
Vi är tvungna att vara uppe med tuppen, ja du måste gå upp extra tidigt, innan solen lyfter sina strålar över Sibillinibergens vackra toppar, som fortfarande har spår av snö på vissa ställen.
Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter. När jag är i Rom besöker jag gärna Ristorante Armando Al Pantheon, en..
Mer av Peter Nordin !
Cucina povera, kåseri och fyllda pastakuddar
Cucina poveraI - de fattigas kök - dessa tider kommer du bli förvånad över hur enkelt du skapar stora smaker, med i princip ingen peng ...
Agnello Cacio e ova
”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där lamm anses vara det mest delikata av allt kött. Den går även att finna i Marche i ...