Italiensk tomatvinägrett
Recept av: Peter Nordin
Ingredienser:
- 2 – 3 msk hackat tomatkött utan skinn
- 2 msk rödvinsvinäger
- ½ msk honung
- 4 – 5 msk extra virgin olivolja
- salt och peppar
- ½ tsk hackad färsk rosmarin
- 1 tsk hackad persilja
Gör så här:
När du lagar mina rostade tomater så blir det kanter över från tomaterna. Dessa passar perfekt att använda till min vinägrett.
Tänk på att skära bort själva roten från tomatkanterna.
Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå några minuter så kryddorna löses upp i vätskan. Tillsätt rosmarinen och persiljan och vispa i olivoljan. Smaka av så du är nöjd med sältan och hettan från svartpepparn. Häll upp på en flaska, som skakas innan servering.
Italiensk tomatvinägrett
Recept av: Peter Nordin
Ingredienser:
- 2 – 3 msk hackat tomatkött utan skinn
- 2 msk rödvinsvinäger
- ½ msk honung
- 4 – 5 msk extra virgin olivolja
- salt och peppar
- ½ tsk hackad färsk rosmarin
- 1 tsk hackad persilja
Gör så här:
När du lagar mina rostade tomater så blir det kanter över från tomaterna. Dessa passar perfekt att använda till min vinägrett.
Tänk på att skära bort själva roten från tomatkanterna.
Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå några minuter så kryddorna löses upp i vätskan. Tillsätt rosmarinen och persiljan och vispa i olivoljan. Smaka av så du är nöjd med sältan och hettan från svartpepparn. Häll upp på en flaska, som skakas innan servering.
Mer av Peter Nordin !
Limoncellotryffel
Italienskt julgodis med smak av citronlikören limoncello och vit choklad.
Agnello Cacio e ova
”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där lamm anses vara det mest delikata av allt kött. Den går även att finna i Marche i ...
Avenotto
Avenotto. Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla denna rätt. Huvudråvaran är havre, som heter ”avena” på italienska. Jag hittade på ett eget italienskt namn till skapelsen:
De fattigas kök
Just nu,Reportage,Peter Nordin
Inget får gå förlorat i köket sa alltid min far och mor – en generation som var med om den unika lyxen att för första gången njuta en banan i Sverige.
Mer av Peter Nordin !
Citronsås med Limoncello
Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog...
Det du inte vet…
Ungefär så beskriver våra italienska vänner Marche. I början begrep jag inte vad dom menade. Men ju längre tiden gick började jag förstå. Marche är en region du måste upptäcka.