Insalata Siciliana di Arance
Apelsinsallad från Sicilien
Insalata Siciliana di Arance är en mycket traditionell rätt från det sicilianska köket, som är lika god som en förrätt eller som contorno (tillbehör) till en stekt eller grillad fisk. I påvra tider och i fattiga familjer har den också kombinerats med gammalt bröd och serverats som en hel måltid.
Ingredienser Insalata Siciliana di Arance:
- 6 apelsiner, gärna blodapelsin av sorten Taracco
- 1 rödlök
- ½ fänkålshuvud
- Ca 20 svarta oliver, urkärnade
- Hackad röd chili efter smak
- 100 gr körsbärstomater
- Färsk mynta
- Färsk basilika
- En nypa salt
- Olivolja
Gör så här:
Skala och filéa apelsinerna med en vass kniv. Skär fänkålen och rödlöken i fina halvmåneformade skivor och halvera tomaterna.
Blanda salladen i en skål eller varva snyggt på en tallrik. Blanda apelsinklyftor, fänkål, rödlök, körsbärstomater och oliver. Tillsätt mynta, basilika och och chili efter smak. Smaka av med salt och avsluta med att ringla en god olivolja över salladen. Servera kallt.
Läs också:
Insalata Siciliana di Arance
Apelsinsallad från Sicilien
Insalata Siciliana di Arance är en mycket traditionell rätt från det sicilianska köket, som är lika god som en förrätt eller som contorno (tillbehör) till en stekt eller grillad fisk. I påvra tider och i fattiga familjer har den också kombinerats med gammalt bröd och serverats som en hel måltid.
Ingredienser Insalata Siciliana di Arance:
- 6 apelsiner, gärna blodapelsin av sorten Taracco
- 1 rödlök
- ½ fänkålshuvud
- Ca 20 svarta oliver, urkärnade
- Hackad röd chili efter smak
- 100 gr körsbärstomater
- Färsk mynta
- Färsk basilika
- En nypa salt
- Olivolja
Gör så här:
Skala och filéa apelsinerna med en vass kniv. Skär fänkålen och rödlöken i fina halvmåneformade skivor och halvera tomaterna.
Blanda salladen i en skål eller varva snyggt på en tallrik. Blanda apelsinklyftor, fänkål, rödlök, körsbärstomater och oliver. Tillsätt mynta, basilika och och chili efter smak. Smaka av med salt och avsluta med att ringla en god olivolja över salladen. Servera kallt.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Gnocchi burro e salvia
Kan detta vara världens snabbaste rätt? Den italienska klassikern Gnocchi burro e salvia är enkel, vegetarisk och också otroligt god!
Panforte – italiensk nougatkaka
utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.
Garibaldi Sbagliato
Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna.
Limoncello-sås till färska bär
En enkel och supergod italiensk dessert gjord med limoncello. Passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i.